HABERLER

Beşiktaş Dergisi Haziran-Temmuz Sayısı Yayında

Kapağında yeni yönetim kurulumuzun yer aldığı Beşiktaş Dergisi Haziran-Temmuz sayısı yayınlandı.

Beşiktaş Dergisi’ni bjk.com.tr adresine girerek veya Beşiktaş JK uygulamasını indirerek telefonlarınızdan, tabletlerinizden ve bilgisayarlarınızdan okuyabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi’nin size özel hazırladığı posterleri, bilgisayarlarınıza ve cep telefonlarınıza indirebilir, dileğinizi baskı yaptırıp duvarlarınıza asabilirsiniz. Dilediğiniz mobil duvar kağıtlarını da indirebilir, cep telefonlarınızı Beşiktaş’la süsleyebilirsiniz.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın Beşiktaş ailesine mesajları...

* 2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul ve Olağan Seçimli Genel Kurul toplantılarımız, çağdaş, demokratik, saygın bir ortamda gerçekleşti. Mali Genel Kurul’da yönetim kurulumuz, idari ve mali yönden ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi. Başkanımız Fikret Orman’ın beşinci kez Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı seçildiği Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda kulübümüzün denetim kurulu, disiplin kurulu ile seçme ve sicil kurulu başkanları da seçildi.

* Hentbol Süper Ligi 2018-19 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş Mogaz Takımımız, Hentbol Türkiye Kupası’nda da üst üste altıncı kez şampiyonluk kupasını kaldırdı. Faaliyetlerine kırk bir yıl önce başlayan hentbol takımımız, toplamda kırk beş kupa kazanarak, her zamanki gibi camiamızın ve taraftarlarımızın gururu oldu.

* Kadın futbol takımımız, 2018-19 sezonu Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyon olarak camiamızı ve taraftarlarımızı gururlandırdı. Üçüncü lig, ikinci lig ve birinci lig olmak üzere üç ligde de şampiyon olan ilk takım olan kadın futbol takımımız, ülkemizi ve Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

* Futbol takımımızın maçlarının tüm detayları ve çok özel fotoğrafları...

* Beşiktaşımız’ı üst üste iki kez şampiyonluğa taşıyan ve Avrupa kupalarında da önemli başarılar yaşatan Şenol Güneş, artık yoluna Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın başında devam edecek. Milli takımımız dünya üçüncüsü olduğunda da takımın başında olan Şenol Güneş’in yine ülkemiz futbolu adına nice önemli zaferler elde edeceğine inanıyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

* Ressam Nihat Evren Derman’ın “Siyahıyla Beyazıyla Ortaköy” isimli yağlıboya çizimi ve hikayesi Beşiktaş Dergisi haziran-temmuz sayısında... Dijital posteri bjk.com.tr adresinde...

* Futbolcumuz Gökhan Gönül’ün astrolojik portresini ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Beşiktaşımız’da 1998-99 sezonunda forma giyen Perulu eski futbolcu Jose Del Solar, 2002 yılında futbolu bıraktığından beri teknik direktörlük yapıyor. Beşiktaş’taki günlerini minnetle hatırlayan Jose Del Solar, futbolcuyken giydiği Siyah Beyaz formasının halen duvarında asılı olduğunu gururla anlattı.

* Türkiye’nin en köklü çınarı Beşiktaş’a gönül veren isimler, tarihiyle, kültürüyle, gelenekleriyle her zaman gurur duymuştur. Biz bugün bu gururu yaşıyorsak, Beşiktaşlılığımız ile övünüyorsak, büyüklerimizin katkılarını unutmamak lazım. Bu sayımız, haziran ve temmuz aylarını kapsıyor. Bu iki ayda aramızdan ayrılan büyüklerimizi anmadan geçmeyelim dedik. Kim mi bu isimler? Mehmet Üstünkaya, Ahmet Şerafettin Bey, Şükrü Gülesin, Ethem Karpat, Vedat Okyar, Yusuf Tunaoğlu, Cenk Koray ve Şan Ökten... Onların nezdinde aramızdan ayrılan tüm Beşiktaşlılar’ı saygı ve sevgiyle anıyoruz. Hep kalbimizde yaşayacaksınız.

* On beş yıldır Beşiktaş voleyboluna hizmet eden BJK Erkek A Voleybol Takımı Menajerimiz Burhan Bilir ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Verdiği cevaplarla aynı zamanda tarihimize ışık tutan Bilir ve ekibine Efeler Ligi’nde başarılar diliyoruz.

* Siyah Beyaz sevdasını gittikleri farklı coğrafyalarda dalgalandıran Kartal yürekli taraftarlarımız Beşiktaş Dergisi haziran-temmuz sayısında...

* Beşiktaş Dergisi’nin bir önceki sayısında sizlere hentboldaki en çok darbeyi alanın ve yıprananın pivotlar olduğunu belirtip, Beşiktaş Mogaz’ın başarılı kaptanlarından Tolga Özbahar’ı tanıtmıştık. Bu sayımızda da sizlere diğer pivotumuzu, Beşiktaş Mogaz’ın diğer bir savaşçısı Mehmet Demirezen’i tanıtmak istedik ve iki kupa sonrası kendisiyle buluştuk.

* Dergimizin Analı-Kızlı köşesine bu ay Sevda Odabaşı ve kızları Damla Beren ile Çağla Ceren konuk oldu.

* Serhan Oytun Eroğlu, bu ayki yazısında “Tarihteki ilk Beşiktaş-Fenerbahçe maçı (aslında) neden oynanmadı?” sorusunu belgeleriyle cevaplıyor... 1921 yılının Nisan ayında düzenlenen ikinci Galatasaray Kupası, hatırlarda en çok da oynanmayan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ile kaldı. İki takımın eşleştiği ikinci tur maçlarından önce turnuva nizamnamesinde değişiklik yapılınca, Beşiktaş maç günü turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Fakat konunun bilinmeyen yönleri var. Bunlardan biri de, kupadan sarf-ı nazar eden Beşiktaş’ın sarı-lacivertlilere aynı gün oynanmak üzere özel bir maç teklif ettiği. Bu teklif karşısında alınan cevapsa -maalesef- “Hacet yok!” olmuş.

* Spor ve Pazarlama Yöneticisi Handan Kaloğulları, spor dünyasında düzenlenen zirveleri, ödülleri ve organizasyonlardan beklentileri yazdı.

* 1940’lı yılların yıldızlarından Faruk Sağnak’tan sonra, “joker” oyuncu kimliği ile adını Beşiktaş futbol tarihine yazdıran ikinci klas oyuncumuzdur Metin Erman... 1952 ile 1960 yılları arasında Beşiktaş forması ile 197 maç oynadı ve 14 gole imza attı. Vala Somalı’nın arşivinden Metin Erman portresi...

* Beşiktaşımız’ın sosyal medyadaki yansımaları, istatistikler ve en beğenilen içeriklerimiz...

* İnegöl Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, başkanının mesajı ve faaliyetleri...

* Şair Vedat Özdemiroğlu’ndan Yusuf Tunaoğlu şiiri...

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobil yarışlarında ülkemizi temsil eden sporcuların aldığı başarılı sonuçları yazdı.

* Teknoloji dünyasındaki yenilikler, yeni ürünler...

* Mini Kartallarımız ile tanışmaya hazır mısınız? Siz de çocuklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız fotoğraflarını ve bilgilerini dergi@bjk.com.tr adresine yollayabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi Haziran-Temmuz sayısını okumak, dijital posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN