HABERLER

Balıkesir’den Rio’ya Bir Başarı Hikayesi

Tekerlekli sandalye basketboluyla Balıkesir’de yolda yürürken tesadüfen tanışan Uğur Toprak, o gün gelecekte birçok başarıya imza atacağından habersizdi. 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları’nda dördüncülük yaşayarak Türkiye’nin gururu olan Uğur, Beşiktaş RMK Marine Takımımız’la Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarına kilitlenmiş durumda... Uğur Toprak’ın Beşiktaş Dergisi nisan sayısındaki röportajından bazı bölümler yayınlıyoruz:

“Beşiktaş’ın kesinlikle amatör branşlardaki en savaşçı takımı. Üstelik sadece Türk oyuncularla hem yurt içinde hem de yurt dışında her kulvarda olması da büyük gurur verici. Ben de bu büyük ailenin bir parçası olabildiğim için çok mutluyum.”

“Beşiktaş taraftarının armaya olan sevgisi sonsuz, hangi branş olursa olsun destekliyorlar. Çok vefalılar, bizleri hiç unutmuyorlar. Bu sezon da şampiyonluk yolunda onlara daha çok ihtiyacımız var. Bizleri desteklemeye devam etsinler.”

“Bu sene çok kolektif bir kadromuz var. Bütün oyuncular gerçekten bireysel anlamda iyi oyuncular. Herkesin farklı özellikleri var, herkesten kendime bir şeyler katabiliyorum. Bu sezon mutlaka şampiyon olmayı hedefliyoruz. Ayrıca Avrupa’da da kupayı kaldırmak istiyoruz. Euroleage 1’de de tek hedef şampiyonluk.”

“Aslında bugünlere gelmemde ailemin çok büyük desteği var. Şimdi de ailem önemli maçlarıma hala gelir ve beni desteklerler. Hatta babam milli takımlardaki yurt dışı maçlarıma da gelir. Kız arkadaşım Japonya’da Türk Büyükelçiği’nde çalışıyor. Başkanımız Fikret Orman, Japonya ziyaretinde onunla ilgilenip forma verdi. Saat farkı olmasına rağmen o da çoğu maçımı takip eder ve maçlardan önce beni motive amaçlı video hazırlayıp gönderir. Başarıya giden yolda, insanın ailesinin ve sevdiklerinin desteklemesi gerçekten çok önemli.”

Beşiktaş Dergisi nisan sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN