HABERLER

Karakartal’ın İzinde Beşiktaş” Fotoğraf Yarışması’na Başvurular Devam Ediyor

Beşiktaş JK, kulübümüzle Beşiktaş İlçesini ilişkilendiren fotoğrafları odak alan çok özel bir fotoğraf yarışmasına imza atıyor. Beşiktaşımızın ve Semt’in köklü kültürünü konu edinen yarışmaya katılım, 26 Mayıs 2019 tarihine kadar devam ediyor.

“Karakartal’ın İzinde Beşiktaş” temalı Fotoğraf Yarışması ile katılımcıların eserleri; Kulübümüzün 116 yıllık tarihi boyunca semt ile kurduğu ilişkiyi görselleştirecek.

Beşiktaş’ın tarihi dokusu, sosyal ve kültürel yaşamı, semt sakinlerinin taraftar olarak profili ve sosyal yaşamda, gündelik hayatın içindeki  Beşiktaşımızın; sporun, futbolun semt ve ilçe ile ilişkisini belgeleyen fotoğraflar, yarışma kapsamında değerlendirmeye alınacak.

Amaç, semt kimliği ile örtüşen kulüp değerlerini anımsamak

1903 yılında Beşiktaş’ın Serencebey Mahallesi’nde kurulan Beşiktaş Jimnastik Kulübümüzün, 116 yıllık tarihi boyunca Beşiktaş semti ve sakinleri ile iç içe geçen bir sosyal yaşamın aktörü konumunda. Sokaklarında yüz yılı aşan bir zaman boyunca sporla iç içe bir yaşam süren Beşiktaş ilçesinde; “Karakartal’ın İzinde Beşiktaş” teması ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü’müzün Beşiktaş İlçesi ile sosyo-kültürel ilişkisini belgelemek, semt tarihini Beşiktaş JK tarihi ile ilişkilendirerek aktarmak ve semt kimliği ile örtüşen kulüp değerlerini anımsamak, yarışmanın temel amacını oluşturuyor.

Fotoğrafa ilgi duyan, 18 yaş üstü herkesin katılımına açık olan ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle hayata geçen yarışmaya başvurular 10 Mart 2019 tarihinde başladı. Yarışmaya 26 Mayıs 2019 tarihine kadar başvurulabilir.

Yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme hakkı kazanan eserler, http://bjk.com.tr/tr/besiktas-jk-muze web sitesinde ve Beşiktaş JK Müzesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Yarışma sonunda “Başarı Ödülü” kazanan 3 eser, Vodafone Park’ta 1 sezon boyunca geçerli olmak üzere VIP Koltuk, “Mansiyon Ödülü” kazanan 3 eser, Sezonluk kombine bilet başarılı bulunan 50 eser ise bahsi geçen mecralarda sergileme hakkı elde edecek.

Yarışmanın Seçici Kurulu, Beşiktaş JK Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova, Fotoğraf Tarihçisi, Yazar, Küratör Engin Özendes, Fotoğrafçı ve Akademisyen Profesör Mehmet Bayhan ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut olarak belirlendi.

Yarışmanın Düzenleme Kurulu Üyeleri, Beşiktaş JK Pazarlama ve Yeni Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin Yücel, Beşiktaş JK İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Candaş Tolga Işık, Beşiktaş JK Müze Müdürümüz Canan Cürgen ile Beşiktaş JK Müze ve Tarih Danışmanımız Zülâl Gök olarak açıklandı.

“Karakartal’ın İzinde Beşiktaş” Fotoğraf Yarışması seçici kurul değerlendirmesi, 30 Mayıs - 3 Haziran 2019 tarihleri arasında, sonuç ilanı ve yarışma sonu sergi açılışı ise 11 Haziran 2019’da gerçekleştirilecek.

Katılım Koşulları

Yarışmaya başvuru için; katılımcıların BJK Derneği Spor Okulları Tesisleri ve Gayrimenkul Kiralama, İşletme Geliştirme İktisadi İşletmesi ESENTEPE TİCARİ MERKEZ Şubesi TR35 0013 4000 0067 8126 0000 01 IBAN numaralı hesaba katılım ücreti olarak 20 TL yatırarak, açıklama kısmına “2019 Yılı Fotoğraf Yarışması Katılım Bedeli” olduğunu belirterek, İsim-Soyadı bilgilerini eklemeleri gerekmektedir. Yarışmacılar ilgili şartnameye https://www.tfsfonayliyarismalar.org/yarisma_detay.asp?s=403 adresinden ulaşabilirler.

TFSF onaylı yarışmalara katılımı kısıtlamalı fotoğrafçılar bu yarışmaya katılamazlar.

Yarışmacılar yalnızca dijital fotoğraflar ile başvurabilir. Başvurular siyah-beyaz ve renkli fotoğraflara açıktır.

Her yarışmacı, en fazla 4 (Dört) fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

Yarışmaya gönderilecek dijital fotoğraflar, kısa kenarı en az 2400 piksel ve boyutu 4 mbyte’ten az olmayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Bu yarışma ile eş zamanlı yapılan ya da daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların deklanşör farklılığı içerenleri yarışmaya katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

Kural ihlallerinde, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)’nin U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi’nin 13. Maddesi’ndeki yaptırımlar uygulanır. Kural ihlali nedeniyle iptal edilen ödül ve/veya sergilemenin yeri boş bırakılır. Ödül verilmişse katılımcının ödülü geri vermesi gerekir. Bu durum, diğer ödül almış ve/veya almamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz.

Yarışmaya fotoğraf göndererek katılan tüm yarışmacılar, şartnamede belirtilen yarışma koşullarına uymayı kabul etmiş sayılır. Bu koşullara uymayan katılımcılar yarışma dışı bırakılır. Fotoğrafların üzerinde katılımcıya ilişkin isim, logo, tarih vb işaretler bulunmamalıdır.

Yarışma Sekreterliği ve İletişim:
Funda Ocak Taştutar
Beşiktaş JK Müzesi, Vişnezade Mahallesi, Dolmabahçe Caddesi, No: 1 Vodafone Park, Beşiktaş-İSTANBUL
E-posta: fundaocaktastutar@bjk.com.tr
Telefon: 0212 9481903-5009