HABERLER

Hem Kaptan Hem de Kral Ramazan Döne

Beşiktaş Mogaz’ın kaptanı Ramazan Döne, yıllardır hentbol takımımızın kazandığı kupalarda en büyük emek sahibi olan isilerden biri... Güçlü olduğu kadar çalışkan, çalışkan olduğu kadar enerjik, enerjik olduğu kadar disiplinli, hepsinden daha fazla ailesine düşkün, düzenli bir hayatı olan iyi bir aile babası... Ramazan Döne’nin Beşiktaş Dergisi Mart sayısındaki röportajından bazı bölümler yayınlıyoruz:

“Beşiktaş Hentbol Takımı, bu ülkede artık bir marka oldu. Bu camianın içinde olmak, bu büyük kulübün formasını giyip terletmek herkese nasip olmaz. Bizler  çok şanslı insanlarız. Buralara gelmek için çok çaba sarf ettik. Umarım bu takım uzun yıllar Beşiktaş’a ve hentbola hizmet verir ve bizim yapamadığımız başarıları yakalar. Sadece Türkiye’de değil, dünyada söz sahibi olan bir branş olur. Bu tür sloganların daha çok çeşitlenmesi lazım. Bu takım bunları fazlasıyla hak ediyor.”

“Bu kadar kupa, sistemin bir başarısıdır ve yıllar önce atılan sağlam temellerin başlangıcı bizleri buraya kadar getirdi. Bundan sonrada aynı şekilde devam edecektir. Beşiktaş Hentbol Takımı, Türkiye’de kaldırmadık kupa bırakmadı. Bizden sonra gelecek oyuncuların da aynı şekilde devam etmelerini umuyorum. Ben açıkçası hedeflerime ulaştım diyemem. Çünkü Avrupa’da başarılı olamadık, yeteri kadar başarılı olamadık. Avrupa’da en azında bir kupa kazanmamız lazımdı. Bu hem benim hem de kulübümüz adına iyi olurdu. Beşiktaş’ın Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da sahibi olması için kupa kaldırması lazım.”

“Son yıllarda deplasmanda destek daha çok olmaya başladı. Beşiktaş’a ilk geldiğim zaman daha çok taraftarımıza karşı oynuyorduk ama yavaş yavaş bizi terk etmeye başladılar. Nedenini bilemiyorum. Başarı ise başarı, kupa ise kupa, başarı da kupa da bizde her sene var ama taraftar her sene bizi bırakıp gidiyor. Acaba “Nasıl olsa tüm maçları kazanıyorlar, desteğe gitmeye gerek yok” diye mi düşünüyor taraftarlar bilemiyorum. Bu takıma sahip çıkmaları lazım. Beşiktaş taraftarının ne kadar ateşli olduğunu tüm Türkiye biliyor. Taraftarımızla daha iyi oynuyoruz. Sadece bizim branşımız için değil, tüm branşlara sahip çıkmalarını istiyorum. Bazen takım arkadaşlarımızla düşünmüyor değiliz, iç saha maçlarımızı da deplasmanda oynasak diye... Deplasmanlarımızda daha çok taraftarımız maça geliyor, bize destek olup güç vermeye...”

Beşiktaş Dergisi mart sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN