HABERLER

Beşiktaş Dergisi Mart Sayısı Yayında

Kapağında son transferlerimizden Shinji Kagawa’nın yer aldığı Beşiktaş Dergisi mart sayısı yayınlandı. Beşiktaş Dergisi’ni bjk.com.tr adresine girerek veya Beşiktaş JK uygulamasını indirerek telefonlarınızdan, tabletlerinizden ve bilgisayarlarınızdan okuyabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi’nin size özel hazırladığı posterleri, bilgisayarlarınıza ve cep telefonlarınıza indirebilir, dileğinizi baskı yaptırıp duvarlarınıza asabilirsiniz. Dilediğiniz mobil duvar kağıtlarını da indirebilir, cep telefonlarınızı Beşiktaş’la süsleyebilirsiniz.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın Beşiktaş ailesine mesajları...

* Dergimizin bu sayısını Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kuruluşunda rol almış tüm isimlere ithaf ediyoruz. 1903 Mart ayında Serencebey’de bir semt kulübü olarak doğan, bir asırı aşkındır dünyanın her yanına yayılan büyük aşkımız, Beşiktaşımız’ın 19 Mart’ta 116. yaşını kutlayacağız. Nice yıllara Beşiktaş…

* Kendisini kutsal formamız ile izlemek için sabırsızlanmamızın, çok geçerli bir sebebi varmış... Shinji Kagawa’nın mabedimizdeki ilk futbol gecesi, cosmos’un çılgın bir partisine dönüşüverdi. Japon futbolcu, ülkemiz futboluna öyle bir giriş yaptı ki, daha transferinin ulusal yankıları devam ederken, Antalyaspor maçındaki golleri sebebiyle haberleri bir anda uluslararası boyuta taşındı. Türkiye ve Japonya başta olmak üzere, Uzakdoğu’dan Latin Amerika’ya kadar tüm spor dünyası Kagawa’nın Beşiktaşımız’daki görkemli galasını konuştu. Bu anlarını ve daha  fazlasını konuşmak için soluğu BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde aldık.

* Kulübümüz açısından çok önemli bir proje olan BJK-Kabataş Vakfı Okulları, önümüzdeki döneminden itibaren eğitim hayatına başlıyor. Kayıtların 19 Mart’ta başlayacağı okullarımız, aslında büyük bir hayalin ilk adımı... Önümüzdeki yıllarda okul sayıları artarken, üniversite hayalimizi gerçekleştirmek için yapılan çalışmalar da sürdürülecek.

* Dünya tarihinin en önemli savaşları arasında yer alan Çanakkale Savaşı’nda her iki taraftan da yüz binlerce kişi yaşamını yitirdi. “Çanakkale geçilmez” efsanesinin doğduğu bu savaşta, kulübümüzün sporcuları da, diğer askerlerimiz gibi ulusumuzun topraklarını korumak adına canlarını feda ettiler.

* Futbol takımımızın yeni transferleri Shinji Kagawa, Burak Yılmaz, Nicolas Isimat Mirin ve Muhayer Oktay için Başkanımız Fikret Orman’ın katılımıyla Vodafone Park’ta bir imza töreni yapıldı.

* Beşiktaş Mogaz’ın kaptanı Ramazan Döne, yıllardır hentbol takımımızın kazandığı kupalarda en büyük emek sahibi olan isilerden biri... Güçlü olduğu kadar çalışkan, çalışkan olduğu kadar enerjik, enerjik olduğu kadar disiplinli, hepsinden daha fazla ailesine düşkün, düzenli bir hayatı olan iyi bir aile babası...

* Futbol takımımızın 2018-19 ve 2019-20 sezonlarındaki forma şort sponsoru, kulübümüzle daha önce de iş birliği yapmış, 56 ildeki 125 kampüsüyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji oldu.

* Yüzme, atletizm, bastebol, voleybol ve son olarak futbol branşlarında kulübümüz önemli kadın sporcular yetiştirmiş, yetiştirmeye devam etmektedir. Dünyadaki tüm emekçi kadınların ve Beşiktaşlı kadınlarının 8 Mart’ı kutlu olsun.

* Ressam Nihat Evren Derman’ın “Siyahıyla Beyazıyla Bebek” isimli yağlıboya çizimi ve hikayesi Beşiktaş Dergisi mart sayısında... Dijital posteri bjk.com.tr adresinde...

* Futbol takımımızın maçlarının tüm detayları ve çok özel fotoğrafları...

* Futbolcumuz Güven Yalçın’ın astrolojik portresini ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Kulübümüz, Türkiye’nin en büyük tur şirketlerinden Dorak Tour ile kapsamlı bir iş birliğine imza attı. Uluslararası anlamda Türkiye’nin en büyük tur şirketlerinden olan Dorak Tour, kulübümüzün sunduğu Şeref Turu, müze ve semt turu hizmetlerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine tanıtıp, İstanbul turlarına dahil edecek.

* Gittiği her takımın en önemli sayı opsiyonu olan Jason Rich, Beşiktaş Sompo Japan’a katıldığı ilk günden beri, hem saha içinde hem de saha dışında sakin ve olgun kişiliğiyle takımımıza adeta “zengin”lik kattı. Hiç korkusuz pota altı dalışları ve mesafe tanımayan şutlarıyla da takımımızın sayı yükünü çeken oyuncumuz oldu.

* Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme grubunu namağlup lider tamamlayarak, kupasını aldı. Siyah Beyazlılarımız, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final turunda İtalya’dan Unipolsai Briantea, İspanya’dan Amiab Albacete ve Almanya’dan Thuringia Bulls ile mücadele edecek.

* BJK Kadın A Voleybol Takımı Kaptanımız Dilara Bilge, asıl mevkisi pasör çaprazı iken orta oyuncu pozisyonundaki başarılı performansıyla da dikkatleri çekiyor. Sorularımızı içtenlikle ve samimiyetle cevaplayan Dilara’ya Beşiktaş’taki hedeflerine ulaşma yolunda hem de bildiklerini kendisinden sonra gelenlere aktarmada başarılar diliyoruz.

* Divan Kurulumuz’un 2019 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Vodafone Park’ta gerçekleştirildi.

* Türkiye’deki espor sahnesinin veteran oyuncularından Uğur “Panky” Taş, bu yıl belki de en iyi performansını sergiliyor. Sadece Beşiktaş taraftarının değil, tüm sporseverlerin takdir ettiği bir kişilik olan “Panky”i dergimizdeki röportajıyla daha yakından tanıma şansı bulacaksınız.

* Tüm tezatların içinden birbirine sarılarak büyüyen, tüm rüzgarlara karşı dimdik ayakta kalan, hem özel hem de çok güçlü analı kızlı iki Beşiktaşlı Hilal Kargı ve Gülce Koruyucu dergimizin sayfalarımıza konuk oluyor.

* Siyah Beyaz sevdasını gittikleri farklı coğrafyalarda dalgalandıran Kartal yürekli taraftarlarımız Beşiktaş Dergisi mart sayısında...

* Beşiktaşımız’da sadece iki maç oynamasına rağmen, tıpkı birlikte geldiği Osvaldo Nartallo gibi Beşiktaş aşkına tutulan futbolculardan Francesco Manassero... Tamamen şanssız bir şekilde Beşiktaş’tan ayrılmak durumunda kalan Manaserro, halen gözlerini kapattığında tribünlerimizin sağır edercesine bestelerini duyduğunu belirtiyor. Maçlarımızı da yakından takip eden ve hatta yenildiğimizde yemekten kesilen eski futbolcumuzla Siyah Beyaz bir yolculuğa çıktık.

* Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Oyuncumuz Arzu Karabulut hakkında bilmediğiniz her şey bu ankette... İlkleri, enleri, hayalleri, hayat felsefesi ve daha fazlası Beşiktaş Dergisi mart sayısında...

* Tarih 13 Haziran 1982... Yer Eskişehir Atatürk Stadı... Eskişehir-Beşiktaş maçı... Beşiktaş 1-2 öndeyken yarım kalan ve takımımız lehine tatil edilen ve on dört yıl sonra Beşiktaşımız’a lig şampiyonluğunu getiren tarihi maç... O güne herkes farklı bir pencereden tanıklık etti... İşte biz de o tanıkları bulduk ve yıllar sonra tozlu hatıraları sizler için gün yüzüne çıkardık.

* Beşiktaşımız’ın sosyal medyadaki yansımaları, istatistikler ve en beğenilen içeriklerimiz...

* Spor ve Pazarlama Yöneticisi Handan Kaloğulları, İspanyol futboluna siyasetin yansımalarını yazdı.

* Vala Somalı’nın arşivinden Lütfü Isıgöllü portresi... 1973 ile 1976 yılları arasında Beşiktaş forması ile seksen iki karşılaşmada yer aldı ve attığı golle Siyah Beyazlı takıma tarihinin ilk Türkiye Kupası Şampiyonluğu’nu kazandırdı.

* Şair Vedat Özdemiroğlu’ndan Şeref Görkey şiiri...

* Çağdaş Beşiktaşlılar Derneği’nin misyonu, başkanın mesajı ve faaliyetleri...

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobil dünyasındaki gelişmeler, yarışlar ve test sürüşleriyle her ay Beşiktaş Dergisi’nde... Kaan Özşenler, bu sayımız için VOLVO XC4 ile test sürüşü yaptı.

* Teknoloji dünyasındaki yenilikler, yeni ürünler...

* Mini Kartallarımız ile tanışmaya hazır mısınız? Siz de çocuklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız fotoğraflarını ve bilgilerini dergi@bjk.com.tr adresine yollayabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi mart sayısını okumak, dijital posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN