HABERLER

Suphiye Dağ: ‘Beşiktaş’ta bir armanın insanları nasıl birleştirdiğini gördüm’

Hiçbir spor branşı kolay değil, ancak tekerlekli sandalye basketbol gerçekten bir başka zor. Fiziki handikapın yanında, tekerlekli sandalyeyi bir hücuma, bir defansa sürmek, bunu yaparken taktik ve disiplin içinde kalmak, pota altında doğru yeri kapıp, rakibe pozisyon vermemek... Üstelik erkek sporcular hem kendi takımında hem de rakipte ezici çoğunluktayken bunu bir kadın olarak bunları yapmak... “Dağ” gibi olmak lazım bunun için, Suphiye Dağ olmak... Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız’ın iki kadın basketbolcusundan biri olan Suphiye Dağ, Beşiktaş Dergisi’nin şubat sayısına konuk oldu.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Başlarken bütün sporcular gibi milli takım forması giymek ve büyük bir takım ve camia olan Beşiktaş’ta oynamak, en büyük hedefimdi. Milli takım oyuncusu ve Beşiktaş’ta oynayıp hayallerimi yaşamak, bu büyük ailenin bir parçası olmak, benim için büyük mutluluk ve gurur verici.”

“Beşiktaş’a geldikten sonra bir armanın insanları nasıl birleştirdiğini ve aile yaptığını gördüm. İçerde olsun deplasmanda olsun, hiç fark etmez, bizi asla yalnız bırakmazlar. Bunlara yurt dışı maçlarımız da dahil. Bunun için onlara çok teşekkür ediyorum ve daha çok izlemeye gelsinler diyorum. Bu spor onlarla güzel. Maçlarımız daha çekişmeli oluyor. Taraftarın varlığı bize güç veriyor. Taraftarlarımız bizi destekledikçe, maçı kazanmak için olduğundan daha fazla mücadele şevkiyle doluyoruz.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi şubat sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN