HABERLER

18.02.2019

GÜNCEL HABERLER

BJK-KABATAŞ Vakfı Okulları’nın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Feriye Kültür Sitesi’nde yapılan tanıtım toplantısına; Başkanımız Fikret Orman, Genel Sekreter, İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Ürkmezgil, Muhasip Üye, Basketboldan Sorumlu İcra Kurulu Üyemiz Ahmet Cihat Kumuşoğlu, Pazarlama ve Yeni Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, E-Spor’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyemiz Hüseyin Yücel, Kartal Yuvalarından Sorumlu İcra Kurulu Üyemiz Hüseyin Mican, Taraftar ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, BJK KABATAŞ VAKFI İcra Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, BJK – KABATAŞ VAKFI Genel Müdürü Rıza Küçükoğlu ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu katıldı.

Orman, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizden beri stadımıza ve tesislerimize yatırımlar yaptık ama en önemli yatırım insana yatırım yapmaktır. Bu nedene dört yıl önce BJK-KABATAŞ Vakfı’nı kurduk. Biz bir spor kulübüyüz, eğitim misyonumuz yok. Bugüne kadar birçok başkanımızı ve sporcumuzu yetiştiren Kabataş Erkek Lisesi ile birlikteliğe gittik. Amacımız, BJK-KABATAŞ Vakfı Okulları’nda Beşiktaş değerleri içinde büyüyecek çocuklar yetiştirmek. BJK-KABATAŞ Vakfı Okulları’nda ana okulundan üniversiteye kadar eğitim verilecek. Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu eğitime yüksek seviyede katkı vermek istiyoruz. Çamlıca’da yirmi dört bin metre kare alan içinde bin beş yüz öğrenciye eğitim vereceğiz. Kayıtlar 19 Mart’ta başlayacak. Okul inşaatında sona doğru geliyoruz. İlk yılda yedi yüz öğrenci kabul edilecek. Okulumuz tam kapasite haline geldiğinde yetmiş altı derslikte bin beş yüz öğrencimize eğitim veriyor olacağız. Gelecek yıl da Avrupa yakasında bir okul açma planımız var. Ondan sonra üniversite hayalimizi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kar amacı taşımıyoruz. Kongre Üyelerimiz ile Kabataş Erkek Lisesi mezunu velilerin çocukları, yüzde on beş indirimli okuyacak. Çocuklarımızı; bilim, sanat ve sporla eğiterek hayata başarılı bir şekilde atılmalarını sağlamak. Beşiktaş değerleriyle büyüyen yüksek eğitimli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.”

BJK KABATAŞ VAKFI İcra Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Beşiktaş ve Kabataş Erkek Lisesi, tarihleri ve konumları gereği tarih yazmış camialardır. Amacımız Cumhuriyet’in emanet edildiği gençleri yetiştirmek. BJK-KABATAŞ Vakfı, tesadüfen ortaya çıkmamıştır. Gelenek ve değerlerimizin bilincinde olarak bu yola çıktık. Birlikteliğimizin amacı değerlerinin farkında nitelikli insan yetiştirmek. Beş yıl içinde İstanbul merkezli olarak birçok okul açacağız. İyi bir birey, iyi bir vatandaş yaratmak istiyoruz.”

BJK Kabataş Vakfı Okulları Müdürü Selçuk Dereci ile öğretmen Ebru Dönmez de tanıtım toplantısında konuklara bilgilendirmede bulundu.

Başkanımız Fikret Orman ile BJK KABATAŞ VAKFI İcra Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, tanıtım toplantısının ardından öğrencilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli