HABERLER

Beşiktaş JK Müzesi 2019 Yarıyıl Atölyeleri Başlıyor

Beşiktaş JK Müzesi, sömestr tatilinde “Müzede Öğrenme Programları” kapsamında, 22 Ocak-2 Şubat 2019 tarihleri arasında çocuklarla bir araya geliyor.

Müzenin düzenleyeceği Yarıyıl Atölyelerinde, çocukların spor ve sanat aracılığıyla kendini ifade etme yollarını keşfetmeleri hedefleniyor. Atölye programında; sporun temsil ettiği takım oyunu, fairplay, dostluk, taraftarlık gibi kavramlar hakkında farkındalık kazandırmayı sağlayacak pratikler ve spor/hareket kavramları etrafında zihin- beden koordinasyonunu destekleyecek çalışmalara yer verilmektedir.

Düzenlenecek atölyeler, 5 - 14 yaş arası çocuklara yöneliktir.

Bilgi ve Rezervasyon

Atölyelere katılım ücretli olup, muzeegitim@bjk.com.tr adresi üzerinden rezervasyon yapılması ve katılımcı bilgilerinin iletilmesi gerekmektedir. Katılımcıların irtibat bilgileri ile birlikte, atölyeye katılacak çocuklarının adı, soyadı ve yaş bilgilerini de iletmeleri gerekmektedir. Atölyelerle ilgili detaylı bilgiye; müzenin web sitesi üzerinden ulaşılabilir. Tüm atölyelere katılım 15 kişi ile sınırlıdır.

Müze gezisi ve atölye çalışmalarına katılan çocuklar ve aileleri için Vodafone Park’ta keyifli ve eğlenceli vakit geçirebilecek pek çok alternatif alan yer almaktadır. Çocuklar, birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölye programlarına katılırken, aileleri ile birlikte, Şeref Turu, Blackcup Coffee, Lenovo Game On oyun alanı ve Kartal Yuvası’nı ziyaret ederek, keyifli bir gün geçirebilirler.

ATÖLYE DETAYLARI:

Futbolun Malzemeleri | 5 – 9 Yaş Grubu

22 Ocak 2019 Salı, 11:00 – 13:00
29 Ocak 2019 Salı, 11:00 – 13:00

5 – 9 yaş grubuna yönelik atölye programında, çocuklar futbol oyununun dünden bugüne devam eden macerasında yer alan objeleri sanat eğitmeni eşliğinde keşfedecekler. Topun hangi malzemelerden yapıldığı, ilk kramponların ve formaların biçim ve renklerinden ilhamla çocuklar, çeşitli materyaller aracılığıyla müzede kendi futbol malzemelerini üretecekler.

Futbol Ayakkabıları Beni Nereye Götürür | 5 – 9 Yaş Grubu

24 Ocak 2019 Perşembe, 11:00 – 13:00
31 Ocak 2019 Perşembe, 11:00 – 13:00

İlk stadyumlar bize ne kadar uzak, şekilleri, türleri nelerdir? Stadyum ismi nereden gelir? Bugünkü statlar nasıl ortaya çıkmıştır? Müze gezisi sırasında sporcuların güzel hareket ve pozisyonlarını keşfeden çocuklar kendi adımlarından yola çıkarak geçmiş ve bugün arasında ilişki kuracaktır. Müzenin sergileme alanı bir stadyum mekanı olarak düşünülecektir. Müze içinde stadyum türlerini keşfeden çocuklar beden – zihin koordinasyonu kullanarak nesne, hareket, boyut kavramlarını içeren bir koreografi üretecektir.

KaraKartalla Hikayeni Keşfet| 9 –14 Yaş Grubu

26 Ocak 2019 Cumartesi, 14:00 – 16:00
2 Şubat 2019 Cumartesi, 14:00 – 16:00

Geçmişteki sporcuları nasıl hayal edebiliriz? Müzedeki ipuçlarının izini süren Karakartallar, Beşiktaş JK’nın spor tarihindeki yerini ve kahramanlarını keşfedecekler. Spor branşları, sporcular, fair play örnekleri, taraftar ve stadyumlar etrafında bir müze gezisi yapılacaktır. Sanat eğitmeni eşliğinde gerçekleşecek atölyede farklı oyun ve malzemeleri kullanan katılımcılar sporun hikayesini, hayallerindeki kahramanlar ve olayları, kendi kelimeleri ve çizgileriyle tasarlama fırsatı bulacaktır.