HABERLER

03.04.2018

GÜNCEL HABERLER

Geleceğin Karakartalı”nın Anadolu’daki İkinci Durağı Gaziantep Oldu

Kulübümüz ile Vodafone’un ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı”nın Anadolu’daki ikinci durağı Gaziantep oldu.

Vodafone’un mobil ekipleri, Gaziantep’te 4 gün boyunca okul ve meydanlarda projeyi tanıtarak, 8-13 yaş arasında çocuğu olan tüm Gazianteplileri projeye katılmaya davet etti. Projeye katılmak isteyen Vodafone kullanıcısı Gaziantepli aileler, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri en fazla 59 saniyelik videolar yükleyebilecek.

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde bugüne kadar tüm Türkiye’den 2 bini aşkın video yüklendi. Bu videolar 3 milyondan fazla kez izlendi.

Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Kulübümüz ve Vodafone Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere başlatılan “Geleceğin KaraKartalı” projesi kapsamında Anadolu turuna devam ediyor.

Dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi olarak hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı”nın ikinci durağı Gaziantep oldu. Bu doğrultuda, Vodafone’un mobil ekipleri, Gaziantep’te 4 gün boyunca 14 okulda, önemli cadde ve meydanlarda projeyi tanıtarak 8-13 yaş arasında çocuğu olan tüm Gazianteplileri projeye katılmaya davet etti. Yerel tanıtım faaliyetleriyle Gaziantep’te yaklaşık 100 bin çocuk ve ebeveynine ulaşıldı.

En az 3 çocuk Beşiktaş JK altyapısına girecek

“Geleceğin KaraKartalı” projesi için 7 ilde tanıtım çalışmaları yürütülecek. 22 Nisan itibariyle Erzurum, Gaziantep, Samsun, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleştirilecek 1’er günlük seçmeler ile her bölgeden 5 çocuk seçilecek. Böylece toplam 35 çocuk, Haziran ayında BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Kulübümüzün altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

“Geleceğin KaraKartalı” projesinin ikinci durağı Gaziantep’te düzenlenen toplantıya Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu ile Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun katıldı.

Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu toplantıda şöyle konuştu:

“Vodafone ile birlikte, Beşiktaş JK’nın geleceğine katkı sağlayacak önemli bir proje başlattık. Bu çok özel projeyi, maddi ve manevi anlamda yol arkadaşımız Vodafone ile birlikte hayata geçirmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yaklaşık 2 yıllık ortak çalışmanın bir sonucu olan bu projeyle, ülkemizin dört bir yanındaki yetenekli çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip Beşiktaş altyapısına kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemizin Anadolu turunda ikinci durağımız Gaziantep oldu. Bu kapsamda tüm Gazianteplileri, 8-13 yaş arasındaki futbola gönül veren çocuklarıyla beraber projemize katılmaya davet ediyoruz. ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesinin hem Beşiktaş’ımızın hem de Türk futbolunun geleceğine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun, ise şunları söyledi:

“Vodafone olarak, Beşiktaş JK’nın en büyük destekçisi olmayı sürdürüyoruz. Beşiktaş JK ile 5 yıldır son derece verimli ve uyumlu bir işbirliğimiz var. Bu örnek işbirliği kapsamında, önemli başarılara imza attık, atmaya devam ediyoruz. Beşiktaş JK ile yaptığımız anlaşma, aslında bir ‘yeni nesil sponsorluk’ örneği. Bugün artık firmalar, sadece sponsor olmak hedefiyle hareket etmiyor; bir sponsorluk anlaşmasına imza atarken sosyal sorumluluk bilinciyle de adım atıyor. Biz de Beşiktaş JK ile birlikte bir adım attık ve dünyanın ilk dijital scouting projesi ‘Geleceğin KaraKartalı’nı hayata geçirdik. Dijital teknolojiler sayesinde, Gaziantep’teki çocuk ile İstanbul’daki çocuk, hem Beşiktaş’ın hem de Türk futbolunun bir parçası olma konusunda aynı fırsata sahip olacak. Türk futboluna genç yeteneklerin kazandırılmasını hedeflediğimiz ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanından yaşları 8-10 ve 11-13 arasında değişen çocuklara, Türk futbolunun önde gelen teknik insanlarına ulaşarak geleceğin başarılı futbol oyuncuları arasına katılabilmeleri için fırsat eşitliği sağlayacağız.”

Türk futbolunun önde gelenleri seçecek

Kulübümüz ve Vodafone tarafından futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı”na katılmak isteyen çocukların ebeveynleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri en fazla 59 saniyelik videolar yükleyebiliyor. Bu videoların, top kontrolü, top sürme ve çalım, pas ve şut ile özel bir hareketten oluşması gerekiyor. Videoların oylanması sonucu bölgelerinde en çok oy alan toplam 350 çocuk bölge elemelerine katılacak. Seçmeler, Kulübümüzün deneyimli scout ve antrenörleri Gökhan Keskin, Fikret Demirer, Yasin Sülün ve Serdar Topraktepe tarafından gerçekleştirilecek.

Yükleme ve oylamalar dijital ortamda yapılıyor

“Geleceğin KaraKartalı” projesine video yüklemek için Vodafone’lu olmak gerekiyor. Aboneler, “Vodafone Yanımda” şifresi ile sisteme girerek video yükleme işlemini gerçekleştirebiliyor. Yüklenen videonun içeriği uygun bulunursa, en geç 1 gün sonra sisteme yükleniyor. Yükleme işlemi Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden yapılırsa, abonenin internetinden yemiyor. Abone başına en fazla 10 video yüklenebiliyor. “Geleceğin KaraKartalı” projesinde video oylamak için ise Vodafone KaraKartallı olmak gerekiyor. Her abonenin haftada 10 oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy hakkı her pazartesi yenileniyor. Bir video sadece bir kez oylanabiliyor.

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde bugüne kadar tüm Türkiye’den 2 bini aşkın video yüklendi. Bu videolar 3 milyondan fazla kez izlendi. Video yüklemede en çok talep %36 ile Marmara Bölgesi’nden geldi.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi ve katılım için www.geleceginkarakartali.com adresi ziyaret edilebilir.