HABERLER

1985-86 Sezonu Şampiyonluğumuz

Beşiktaş bir önceki sezonda olduğu gibi şampiyonluğu averajla kaçırmamak için bu kez temkinliydi. Final 5 Mayıs 1986’da oynandı. Galatasaray-Beşiktaş maçı, şampiyonu büyük ölçüde ortaya çıkartacaktı. Beraberlik Beşiktaş’ın işine yarıyordu, çünkü averaj açısından avantajlı durumdaydı. O gün İnönü Stadı tarihi günlerinden birini daha yaşıyordu. Tribünler tıklım tıklım doluydu. Sinirler gergindi, heyecan doruktaydı. 33. dakikaydı. Ceza alanı dışında topla buluşan Yusuf sert vurdu, kaleci Zafer köşeye giden topa müdahele edemedi: 1-0. Beşiktaş tribünleri şok olmuştu. Galatasaraylılar adeta bayram yapıyorlardı. İkinci yarıyla birlikte Beşiktaş atakları sıklaştı. Geçen sezon Fenerbahçe maçında yaptığı yanlış oyuncu değişikliği ile şampiyonluğun kaybedilmesine yol açan Stankoviç, bu kez yaptığı değişikliklerle maçın kaderini belirledi. Fikret’in yerine Ziya, Feyyaz’ın yerine de Sinan sahadaydı. 75. dakikaydı. Sinan soldan süratle ilerledi, ortasını yaptı, mükemmel yükselen Ziya kalabalık defans oyuncularının arasından kafayı yapıştırdı. Yere çarpan top Simoviç’in şaşkın bakışları arasında ağlarla buluştu: 1-1. Bu kez sevinen Beşiktaşlılar, üzülen ise Galatasaraylılar’dı. Çünkü bu sonuç Beşiktaş’a yarıyordu. Siyah-Beyazlı takımımızın averajı rakibinden çok daha iyiydi. Ama son hafta Kartal’ı bekleyen zorlu bir Trabzonspor maçı vardı. 1 Haziran 1986’ydı. Saat 15.30’da Avni Aker’de zorlu mücadele başladı. 20. dakika henüz doluyordu ki korner atışından gelen top, Trabzonspor ceza alanını karıştırdı. Kaleci İhsan topu elinden kaçırdı. Genç Gökhan, büyük bir ustalıkla topu aldı ve filelere yolladı: 1-0. Beşiktaş öndeydi ve bu sonuçla şampiyonluğu kazanacaktı. Kaleci Zafer işte bu dakikadan sonra oynadığı futbolla, “Beşiktaş’a şampiyonluk getiren en önemli kaleci” olarak tarihteki yerini aldı. Çünkü özellikle ikinci yarıda oyun tamamen Beşiktaş yarı alanında oynandı. Genç Kartallar sonucu korumak için olağanüstü bir çaba gösteriyorlar, Trabzonsporlular ise beraberlik golü için bastırıyorlardı. Sert şutlar... Köşelere giden toplar... Gol her an olabilirdi. Ama olmadı. Zaten olamazdı. Çünkü o gün kalede geçilmez bir Zafer vardı. İnanılmaz kurtarışlar yaptı. Talat Tokat’ın bitiş düdüğünün çaldığı anda da herkes saha içinde sarmaş dolaş olmuştu. Geçen sezon şampiyonluğu averajla kaybeden Kartal, bu kez averajla mutlu sona ulaşmıştı. Beşiktaş’ı şampiyonluğu şu futbolcular taşımıştı:

Adem, Zafer, Ulvi, Samet, Kadir, B.Haluk, Gökhan, Ziya, Fikret, Tevfik, Rıza, Necdet, Feyyaz, Tekin, Bora, Kovaçeviç, Metin, Sinan, Ali, K.Haluk.

Alınan sonuçlar şöyleydi: Galatasaray: 0-0, 1-1. Samsun: 1-0, 0-1. Sarıyer: 0-0, 2-0. Fenerbahçe: 0-0, 3-1. Ankaragücü: 0-0, 3-0. Trabzon: 1-0, 1-0. Altay: 1-1, 3-3. Gençlerbirliği: 1-1, 2-1. Eskişehir: 3-2, 2-0. Zonguldak: 1-0, 1-0. Denizli: 1-0, 0-1. Malatya: 4-0, 2-1. Kocaeli: 3-0, 1-0. Rize: 2-1, 4-1. Bursa: 0-0, 2-2. Sakarya: 3-1, 6-0. Ordu: 2-0, 5-1. Kayseri: 1-1, 3-0.