HABERLER

14.03.2016

BASKETBOL

Anadolu Efes:79 Beşiktaş Sompo Japan:72

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 21. haftasında Anadolu Efes ile karşılaştı. Anadolu Efes maçı 79-72 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Lamont Hamilton ve Chinemelu Elonu ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız uzunumuz Chinemelu Elonu’nun tipiyle geldi. Siyah-beyazlılarımız maça hücumda ritimli girdi ve arka arkaya isabetler bularak öne fırladı. Rakibimiz ise maçın başında hücum ribaundlarındaki etkisiyle 2. şans sayıları buldu. Ekibimizin eşleşmeli alan savunması Anadolu Efes’in dengesini bozdu. Çeyreğin son bölümünde siyah-beyazlılarımız Nate Wolters önderliğinde oyunu yönlendirdi ve tempo yaptı. Beşiktaş Sompo Japan ilk çeyreği 23-14 üstünlükle tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Lamont Hamilton’ın alçak post oyunu sonrasında geldi. Ekibimiz bu çeyreğe savunmada oldukça istekli başladı ve Anadolu Efes’i hata yapmaya zorladı. Siyah-beyazlılarımız oyunun bu bölümünde uzunumuz Chinemelu Elonu’yu iyi besledi ve pota altından kolay sayılarla önde kalmaya devam etti. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz forveti Derrick Brown’u devreye sokarak takibini sürdürdü. Çeyreğin son bölümünde ekibimiz basit top kayıpları yaptı. Anadolu Efes ilk yarının sonunda hızlı hücum sayılarıyla farkı eritti. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 42-39 önde gitti.  
 
3. çeyreğe 2 ekipte tempolu başladı ve çembere giderek sayılar buldu. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın asisti sonrasında Chinemelu Elonu’nun smacıyla geldi. Anadolu Efes çeyreğin ortalarına gelinirken gardı Thomas Heurtel’in ikili oyunlarıyla etkili oldu. Ekibimiz oyunun bu bölümünde hücum ritmini kaybetti. Anadolu Efes 3. çeyrekte topa baskıyı artırdı ve kolay sayılara izin vermedi. Ekibimiz 3. çeyreğin sonunda hücumda tıkanarak üretkenliğini kaybetti. Anadolu Efes final periyoduna 59-52 önde girdi.
 
Final periyoduna Cenk Akyol’un 3 sayılık isabetiyle başladık. Gardımız Cenk Akyol bu çeyreğe çok sıcak girdi ve arka arkaya isabetler buldu. Ekibimiz çeyreğin başında 7-2’lik bir seri yakaladı ve aradaki sayı farkını eritti. Çeyreğin ortalarına gelinirken tempo arttı ve oyun sertleşti. Siyah-beyazlılarımız oyunun son bölümünde bulduğu 3 sayılık isabetlerle rakibine direndi. Anadolu Efes, Jayson Granger-Derrick Brown ikilisiyle oyunu itti. Maçın sonunda kıyasıya bir mücadele vardı. Siyah-beyazlılarımız maçın sonunda çok kritik top kayıpları yaptı ve oyundan düştü. Anadolu Efes karşılaşmayı 79-72 kazandı.
 
Ekibimizde; Lamont Hamilton 19 sayı, 4 ribaundla, Chinemelu Elonu 13 sayı, 16 ribaundla, Cenk Akyol 13 sayı, 4 asistle mücadele etti.  
 
 
 
 
Basın Fotoğrafları İçin Tıklayınız
Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı