HABERLER

14.03.2016

BASKETBOL

Edirnespor:77 Beşiktaş:70

Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 21. haftasında Edirnespor ile karşılaştı. Edirnespor maçı 77-70 kazandı.

Siyah-beyazlılarımız  Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Jelena Milovanovic ve Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Luca Ivankovic’in pota altı isabetiyle geldi. Edirnespor maça oldukça ritimli girdi ve uzunu Stefanie Dolson’ın arka arkaya bulduğu isabetlerle öne fırladı. Ekibimiz Edirnespor’un eşleşmeli alan savunmasına hücum etmekte zorlandı. Rakibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken momentumu ele geçirdi ve yüksek bir hücum yüzdesiyle oynadı. Edirnespor çeyreğin son bölümünde aradaki sayı farkını çift hanelere çıkardı. Rakibimiz ilk çeyreği 29-11 üstünlükle tamamladı.
 
Ekibimiz 2. çeyreğe tempolu başladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Ayşe Cora’nın turnike basketiyle geldi. Siyah-beyazlılarımız çeyreğin başında 8-0’lık bir seri yakalayarak aradaki sayı farkını eritti. Rakibimiz bu çeyrekte hücumda üretmekte zorlandı. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlılarımız bulduğu 3 sayılık isabetlerle oyuna tutundu.  Çeyreğin sonunda dengede bir oyun vardı. Rakibimiz soyunma odasına 40-34 önde gitti.
 
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın turnikesiyle geldi. Gardımız Cappie bu çeyreğe sıcak başladı ve çeyreğin başında arka arkaya isabetler buldu. 3. çeyreğin başında dengede bir oyun vardı ve karşılıklı isabetler geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken ekibimiz Cappie Pondexter’ın isabetleriyle takibini sürdürdü. 3. seyreğin son bölümünde forvetimiz Jelena Milovanovic devreye girdi. Jelena’nın arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetler ekibimizi öne taşıdı. Siyah-beyazlılarımız final periyoduna 58-53 üstünlükle girdi.
 
Final periyoduna tempolu giren ekip Edirnespor oldu ve yakaladıkları seriyle öne fırladılar. Ekibimiz bu çeyreğe hücumda tutuk başladı. Son çeyrekte ilk 3 dakika boyunca skor bulamadık. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter ile çizgiden geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken rakibimiz momentumu ele geçirdi ve oyunda tekrar öne fırladı. Maçın sonunda siyah-beyazlılarımızın enerjisi düştü. Rakibimiz oyunun sonunda tempoyu kontrol etti ve hata yapmadı. Edirnespor maçı 77-70 kazandı.
 
Ekibimizde; Cappie Pondexter 22 sayı, 6 ribaund, 4 asistle, Luca ıvankovic 16 sayı, 8 ribaund, 4 asistle, Jelena Milovanovic ise 12 sayı, 6 ribaund, 1 asistle mücadele etti.