HABERLER

15.09.2015

FUTBOL

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakibimiz Skenderbeu'yu Tanıyalım

Beşiktaşımız, UEFA Avrupa Ligi'nde 17 Eylül Perşembe günü deplasmanda Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu ile H Grubu'ndaki ilk maçına çıkacak. İşte rakibimiz...

Skenderbeu Korçe; geçtiğimiz yılı Arnavutluk Süper Ligi’nde şampiyon olarak tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı. 2. ön eleme turunda Kuzey İrlanda ekibi Crusaders'i geçerek 3. tura yükselen Skenderbeu, 3. ön eleme turunda Moldova ekibi Milsami'yi 2 maçtada 2-0 yenerek Play-Off oynama şansını elde etti. Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Dinamo Zagreb'le eşleşen Skenderbeu, 2 maçta da rakibine mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkını kazandı.
 
1909 yılında kurulan kırmızı-beyazlı ekip, maçlarını 6 bin kişilik kapasitesi bulunan ve kendi ismini taşıyan Skenderbeu Stadyumu'nda oynuyor. Kadrolarında; gelecek vaadeden Nijeryalı genç forvet Peter Olayinka, Bulgar forvet Ventsislav Hristov ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Esquerdinha gibi dikkat edilmesi gereken isimler yer alıyor.  Rakibimiz Skenderbeu; Arnavutluk Süper Ligi’nde bu sezon oynadığı 3 maçı da kazanmayı başardı.