HABERLER

09.08.2015

FUTBOL

Olympiakos:2 Beşiktaş:1

Beşiktaşımız, hazırlık maçında karşılaştığı Olympiakos’a 2-1 yenildi.

Başkanımız Fikret Orman, Futbol Takımımızın Olympiakos ile oynadığı hazırlık maçını tribünden izledi.
 
Siyah-beyazlılarımız mücadeleye; Tolga Zengin, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Gülüm, Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Mario Gomez on biriyle başladı.
 
Günay Güvenç, Pedro Franco, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Ramon Motta, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Ömer Şişmanoğlu, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş, Cenk Tosun ve Veysel Sapan yedek soyundu.
 
Takımlar maça tempolu başladı. 9. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda ceza sahasına ortalanan topa Quaresma vurdu, top yandan auta gitti. Devrenin yarısına kadar oyun orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Yunan ekibi Olympiakos, kısa paslarla ceza sahamıza girmeye çalıştı. Beşiktaşımız, yeni transferimiz Mario Gomez ile gole çok yaklaştı. 25. dakikada Gomez, iki rakibinden sıyrılmaya çalıştı ve rakipten seken top Gomez’in önünde kaldı. Gomez’in dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci topun ağlara gitmesine izin vermedi. 32. dakikada Gökhan Töre’nin pasıyla ceza sahası içi hafif sağ çaprazda topla buluşan Mario Gomez şutunu çekti, top kalecide kaldı. Yeni transferimiz Luiz Rhodolfo, kritik anlarda yaptığı etkili müdahalelerle rakip atakların tehlikeli boyuta ulaşmasını önledi. 42. dakikada Oğuzhan Özyakup, kırmızı beyazlıların korner sonrası kale sahamızdan yaptığı kafa vuruşunda çizgi üzerinden topu çıkardı. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
 
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıya Dusko Tosic-Ramon Motta değişikliğiyle başladı. 59. dakikada takımımız hücuma çıkarken top kaybı yaşadı ve devamında gelişen atakta Yunan ekibi Finnbogason ile öne geçti(1-0). 64. dakikada; Gomez, Quaresma ve Gökhan’ın yerine Cenk T., Olcay ve Kerim oyuna dahil oldu. Skora eşitlik getirmek isteyen takımımız rakibine yüklendi. 73. dakikada Oğuzhan ve Ersan yerlerini Franco ve Serdar’a bıraktı. 84. dakikada Atiba ve Rhodolfo’nun yerine Mustafa ve Milosevic oyuna girdi. 87. dakikada Olcay’ın kullandığı kornerde topa arka direkte Necip çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi(1-1). Maçın son dakikasında Yunan ekibi, Ramon Motta’nın rakibine ceza sahası içinde yaptığı müdahale nedeniyle penaltı kazandı ve Fuster penaltıdan topu ağlara gönderdi(2-1). Karşılaşmada başka gol olmadı ve Futbol Takımımız sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu