HABERLER

25.07.2015

FUTBOL

Beşiktaş:0 Lille:0

Futbol Takımımız, Avusturya kampında oynadığı ikinci hazırlık maçında Lille ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmayı Başkanımız Fikret Orman da tribünden takip etti.
 
Beşiktaşımız, Lille maçına; Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Jose Sosa, Kerim Frei, Olcay Şahan ve Cenk Tosun on biriyle başladı.
 
Günay Güvenç, Fatih Aksoy, Pedro Franco, Necip Uysal, Ersan Gülüm, Andreas Beck, Ramon Motta, Gökhan Töre, Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş, Hamza Küçükköylü ve Mustafa Pektemek yedek soyundu.
 
Takımlar oyuna düşük tempoda başladı. 3. dakikada takımımız Olcay-İsmail ikilisiyle sol kanattan bir gol girişiminde bulundu. Rakip yarı alanda baskılı oynayan ekibimiz, rakibinin rahat oyun kurmasını önlemeye çalıştı. 8. dakikada rakibin pas hatasından faydalanan Olcay topa sahip oldu ve derinlemesine bir pasla topu ceza sahasına giren Sosa ile buluşturdu. Sosa’nın kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta top dışarı gitti. 13. dakikada Lille takımının bir topu direkten döndü. İlerleyen bölümde oyun orta alan mücadelesine döndü. Uzun süre düşük tempoda seyreden oyun, ilk yarının sonlarına gelirken hareketlendi. Savunmada dirençli oynayan siyah-beyazlılarımız, rakip yarı alanda boşluklar aradı. 44. dakikada gelişen atağımızda Kerim sağ taraftan ortaladı. Atiba topu Olcay’ın önüne indirdi. Olcay’ın şutunda kaleci topu kornere gönderdi. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.
 
İkinci yarıya başlarken; Serdar, Kerim, İsmail, Sosa ve Milosevic’in yerine Beck, Gökhan, Motta, Necip ve Pedro oyuna girdi.
 
İkinci yarıya takımlar tempolu başladı. Fransız ekibinin gol için kalemize yüklendiği anlarda savunmamız başarılı bir performans sergiledi. 64. dakikada Oğuzhan ve Olcay’ın yerine Ersan ve Mustafa oyuna girdi. Takımımız, 68. dakikada Motta ve Cenk ile gole yaklaştı. Oyunu rakip yarı alanda oynayan ekibimiz duran toplarla sonuca gitmeye çalıştı. 74. dakikada Ersan kornerden gelen topa çok iyi yükseldi. Ersan’ın kafa vuruşunda kaleci topun ağlara gitmesini önledi. 74. dakikada Cenk’in yerine Muhammed oyuna girdi. 76. dakikada Necip uzaklardan şansını denedi, top dışarı gitti. 80. dakikada Atiba yerini Eslem’e bıraktı. 85. dakikada Tosic oyundan çıktı yerine Hamza oyuna girdi. Takımımızın oyunun son anlarındaki çabası gol için yeterli olmadı ve mücadele 0-0 berabere tamamlandı.
 
Hazırlık maçı kadrosunda yer almayan futbolcularımız; Quaresma, Rhodolfo ve Ömer, kondisyoner eşliğinde kamp yerinde programları dahilinde çalıştı.
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu