HABERLER

20.11.2014

HENTBOL

Ramazan Döne: ‘Daha başaracak çok hedefimiz var’

Beşiktaş Mogaz'ın deneyimli sağ oyun kurucusu Ramazan Döne internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Türk hentbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden tecrübeli oyuncumuz Ramazan Döne, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'ni ve Beşiktaş Mogaz takımımızın gidişatını değerlendirdi. 
 
Takım sporlarında maç kazandıran oyuncu unvanı her sporcuya layık görülmez. Nasıl ki herkesin takımda ayrı bir görevi ve sorumluluğu varsa maç kazandıran oyunculardan beklenen de skor yükünü çekmesi ve her maçta aynı performans çizgisini korumasıdır. Bu zor ve meşakkatli görevi Beşiktaş'ta yıllarca üstlenen yıldız oyuncumuz Ramazan Döne, yılların tecrübesiyle web sitemize değerlendirmelerde bulundu. 
 
1981 Rize doğumlu 'Bombacı' VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde alınan galibiyetin önemine dikkat çekerek sohbete giriş yaptı; ''Biz ne kadar iyi ve uyumlu bir takım olduğumuzun zaten farkındaydık ama bunu süslemek için ve taraftarımıza kendimizi daha iyi anlatabilmek için bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Çok şükür bunu kazandık. Kimi takımlar Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk yılında bırakın galibiyeti, puan bile alamadan ülkesine dönmek zorunda kalıyordu. Biz rüştümüzü ispat ettik.''
 
İlk maçtan bu yana takımdaki ilerlemenin altınız çizen Döne, ''Polonya'daki ilk maçta hepimizin aşina olduğu ama sıklıkla karşılaşmadığı bir ortamda mücadele ettik. Taraftar algısı, tribün organizasyonları ve hentbola atfedilen değer Avrupa ülkelerinde çok daha farklı. Bu atmosfere uyum sağlamak için birkaç maç geçmesi gerekiyordu ve şimdi yerimizi benimsedik.'' dedi.
 
Bir maç kazanmış olmanın her maçı galibiyetle tamamlayacakları anlamını taşımadığını söyleyen Döne, ''Taraftarımızın şüphe etmemesi gereken bir nokta varsa, o da bizim azmimiz olmalı. Gruptaki rakiplerimiz çok güçlü ve alt etmek kolay değil. Çok çalışarak siyah-beyazlı şanlı formamıza ve camiamıza yakışanı yapıyoruz. İnşallah bu galibiyetlerin gerisi gelir.'' ifadesini kullandı. 
 
Bir dönem Katar'da dünyanın en iyi hentbolcularıyla birlikte oynama şansı bulması, Milli Takım kaptanlığı yapması ve Beşiktaş Mogaz'da geçirdiği başarılı dönem sebebiyle bu seviyede hentbol oynamanın zorluklarını bilen Ramazan Döne, ''Henüz yeni başlıyoruz. Daha başaracak çok hedefimiz var. Hentbol takımlarının özellikle Avrupa'da köklü bir sistematiği var ve biz de bu düzeye emin adımlarla yaklaşıyoruz. Her maç, her yeni aşama bizim için öğretici bir test niteliğinde olacak. Kendimize inancımız tam ve hedeflerimize ulaşabilmek için emin adımlarla ilerliyoruz.'' sözlerine yer verdi. 
 
53 Numaralı 'Bombacı' efsane Başkanımız Süleyman Seba'nın anıldığı bu spor yılında yine taraftarımıza en az 2 kupa hediye etme fikrinin heyecan verici olduğunu dile getirerek,''Biz kupalar kazanmaya çok alışık bir takımız ama bu durum birçok takımın aksine bize daha da iştah kazandırıyor. Bu sezon hedefimiz yine 2 kupa kazanmak ama aynı zamanda VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde de iyi sonuçlar almak. Dilerim sezon sonu geldiğinde hedeflerimize ulaşmış olmanın verdiği mutluluğu taraftarımızla, camiamızla paylaşabiliriz. Türk sporu için bu denli önemli bir haysiyetin, efsane Başkanımız Süleyman Seba'nın isminin verildiği bu yılda yine en yüksekte yer alma amacındayız.'' diyerek sözlerini noktaladı.