HABERLER

05.11.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Kadrosunu Olimpiyat Şampiyonu Vedran Zrnic ile Güçlendirdi

Bu yıl çok başarılı bir sponsorluk anlaşmasına imza atarak Avrupa’da hedef yükselten Beşiktaş Mogaz, bir ilke daha imza attı!

Kara kartallarımız Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en kariyerli oyuncu transferini, Hırvat yıldız Vedran Zrnic’i kadrosuna katarak gerçekleştirdi. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluk sevinci yaşayan Hırvat sağ kanat oyuncusu, sezon sonuna kadar Beşiktaş Mogaz’ın başarısı için ter dökecek.

Akaretler'deki kulüp binamızda gerçekleştirilen imza töreniyle siyah-beyazlı renklere bağlanan Zrnic’in transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan,’’ Dünyanın en iyi sağ kanat oyuncusu seçilmiş, Olimpiyat altını kazanmış çok değerli bir oyuncu transfer ettik. Sponsorumuzun takımımıza yaptığı katkı yadsınamaz. Her geçen gün daha iyi olacağız’’ dedi.

İmza töreninde hazır bulunan Mogaz Pazarlama Direktörü Ercüment Polat ise ‘’Beşiktaş Mogaz gelişmeye devam edecek. Her sene daha iyi bir ivme yakalanıyor. Vedran bu yıl 4. Yabancı transferimiz oldu, kendisine başarılar diliyoruz’’ ifadesini kullandı.

Yeni transfer Vedras Zrnic ise ‘’Çok büyük bir kulübe geldim. Daha önce bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaşmamıştım. Beşiktaş Mogaz’ın ismini Avrupa’da oynarken birçok kez duydum ve burada olduğum için mutluyum" şeklinde konuştu.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi ile ilgili internet sitemize açıklamalarda bulunan Zrnic, ‘’Zor bir grupta olduğumuz kesin, ancak giderek tecrübeleniyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha yükseklerde olacağız" dedi.

Vedran Zrnic kimdir?

Bu sene sağ kanat bölgesinde üst üste yaşadığı talihsiz sakatlıklar sonucu kadrosuna takviye yapma kararı alan Beşiktaş Mogaz, dünya hentbolunun son 10 yılına damga vuran Vedran Zrnic’i Polonya’nın Orlen Wisla Plock takımından transfer etti.

Kariyerine RK Zagreb’de başlayan ve ilk şampiyonluğunu 15 yaşında kazanan Zrnic, Sloven ekipleri Prule Ljubljana ve RK Gorenje formaları giyerek devam etti. 1.88 boyundaki oyuncu 2006 yılında Almanya Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Vfl Gummersbach’a transfer oldu. 2013’e kadar Alman temsilcisinde forma giyen 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 2009 yılında Avrupa’nın 2 numaralı kupası Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası’nı kazanan takımda yer aldı. Gummersbach çatısı altında Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı da 2 kez kazanan Zrnic, kulüp takımlarının yer alabileceği tüm turnuvalarda boy gösterdi. Geniş bir VELUX EHF Şampiyonlar Ligi deneyimi de olan Zrnic, RK Zagreb takımıyla iki kez Şampiyonlar Ligi finali oynadı.

'Hırvatistan Milli Takımı ile altın çağ yaşadı'

Milli Takım kariyerinde de göz kamaştırıcı başarılara ismini yazdıran Hırvat yıldız, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Hırvat Milli Takımı’nın en önemli parçalarından biri olmuştu. Kariyerinde, 2003 Dünya Şampiyonası’nda kazanılan bir altın madalya daha bulunan Zrnic, 2005 ve 2009 yıllarında yine Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmayı başarmıştı. Bu madalyalara ek olarak 2010 Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan bir gümüş ve bir de Akdeniz Oyunları altını takan oyuncu, İsveç’te düzenlenen 2011 Dünya Şampiyonası’nda Hırvatistan 5. olmasına rağmen turnuvanın en iyi sağ kanat oyuncusu seçilmişti.

Acıbadem Fulya Sporcu Sağlığı Merkezi’nde sağlık kontrolünden geçen ve herhangi bir probleme rastlanmayan Zrnic’in transferi, Akaretler’de düzenlenen imza töreniyle resmiyet kazandı.

Takımla tanışma toplantısında bir araya gelen ve bir de antrenmana katılan yıldız oyuncunun, siyah-beyazlıların 3 kulvarda yaptığı zorlu mücadelede kadroya ciddi bir katkı sunması bekleniyor. Sene başında Ercan Aşıkoğlu’nun çapraz bağlarının kopması ve geçtiğimiz hafta Kubilay Yılmaz’ın burnunun kırılmasıyla sağ kanatta tek alternatife kalan siyah beyazlılar, Bülent Erkol’un yanına Vedran Zrnic takviyesini yaparak rotasyon seçeneklerini genişletmiş oldu.