HABERLER

04.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

Necmi Mutlu, Futbol Özkaynak Düzeni Antrenörlerimizle Buluştu

Beşiktaşımızın unutulmaz kalecilerinden ve eski antrenörlerinden Necmi Mutlu, ‘Ustalara Saygı’ isimli seminerde, Futbol Özkaynak Düzeni antrenörlerimizle bir araya geldi.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar'ın yanı sıra tüm altyapı antrenörlerimizin katıldığı seminer yaklaşık 1 saat sürdü.

11 sezonda 241 maçla Türkiye 1. Ligi'nde Beşiktaşımızın kalesini en çok koruyan eski kalecimiz Necmi Mutlu, seminerde yabancı kalecilerin Türk kalecilerini engellediğini belirterek,
"Benim düşüncem öncelikle Türkiye’de yabancı kalecileri yasaklanması gerekir. Biz burada sezon başlarında seçmeler yapardık. 1000 tane futbolcu geliyor, 10 tane kaleci geliyordu. Her takımda yabancı kaleciler olduğundan kimse kaleci olmak istemiyordu. Öncelikle Türk kalecilere önem verilmeli. Kaleci bir takımın en önemli oyuncusudur, yaptığı bir hatayla maçı kaybedebiliyorsun" diye konuştu.

Necmi Mutlu, antrenörlerimize kendi dönemindeki şartlar ve şimdiki dönem arasındaki şartlarının farklarını ve tecrübelerini aktardı.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, "Bizleri kırmayıp davetimizi kabul ettiği için hocamıza teşekkür ederim. Kulübümüzde hem altyapımıza hem de A Takımımıza yıllarca emek vermiş insanların tecrübelerini paylaşmak bu tecrübelerden faydalanabilmek ve gelecekte önümüze bir ışık olarak bir rehber olmalarını sağlamak istiyoruz. Necmi hocamız da hem altyapımızda hem A Takımımızda oynamış tarihimizde önemli bir yeri olan bir insan" dedi.

Seminer sonrasında Emrah Bayraktar, Necmi Mutlu’ya teşekkürlerini iletti ve günün anısına plaket takdim etti.