HABERLER

14.10.2014

HENTBOL

Yunus Özmusul: 'Taraftarlarımızla bütünleşip daha iyi yerlere gelmek istiyoruz'

Gelecek vaadeden yetenekli kalecimiz Yunus Özmusul, internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya karşı oynamak çok fazla sporcuya nasip olmaz. Kimi sporcu bu büyük stresin altında ezilir ve maçta istediklerini sahaya yansıtamaz ancak Yunus Özmusul stresle başa çıkmak bir yana, Barcelona’nın yıldızlarını strese sokacak bir performansla, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Genç kalecimiz geride kalan Şampiyonlar Ligi maçımızı ve önümüzdeki haftaları taraftarımız için değerlendirdi.
 
Söze başlarken mahcubiyetini dile getiren Yunus, “Kolding maçında tribünlerde 6 bin taraftar görmek bizler için yeni ve bir o kadar da heyecan verici bir olaydı. Taraftarımızın bu sadakatine galibiyetle karşılık vermeyi çok istedik fakat olmadı. O maçta ortaya koyduğum oyundan memnun kalmamıştım ve Barcelona maçına onların tezahüratlarını düşünerek motive oldum. Kendimi Beşiktaşlılara karşı sorumlu hissettim. O atmosferi unutmak mümkün değildi, daha iyisini yapmak için çok çabaladım” diyerek duygularını özetledi.
 
İspanya’nın en iyi akustiğe sahip salonlarından Blau Grana’da oynamanın bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Yunus, her oyuncunun tatmak isteyeceği bu deneyimden oldukça etkilenmiş; “Oyuna çıkmadan önce hocamızın bize Karabatic’le veya Lazarov’la ilgili taktik vermesi, bu büyük yıldızlarla aynı sahada mücadele etmek fikri bile heyecan vericiydi. Evet daha önce de Milli Takım’da onlarla oynama fırsatı buldum lakin Şampiyonlar Ligi çok farklı bir atmosfere sahip. Beylik bir tabir belki ama 2 puan aslanın ağzında! Tempoya yavaş yavaş ayak uydursak da hala kat etmemiz gereken yol var.”
 
Avrupa’nın kalibreli takımlarıyla özellikle fiziki ve disiplinel farkların, maçlardaki sonuçları doğurduğuna dikkat çeken Yunus, “Çok güçlü ve çok hızlılar. Oyunun en önemli gerekliliklerini harfiyen uyguluyorlar. Aramızdaki en büyük fark bu... Ancak birkaç yıl içinde bu arayı kapatacağımıza inancım tam” sözleriyle özgüvenin ortaya koydu.
 
İspanyol taraftarların spor kültürüne gıpta eden 1.99’luk dev, “Salonda yaklaşık 2 bin izleyici vardı ve her güzel kurtarışımda beni alkışladılar. Açıkçası o alkışlar da kalecileri çok motive edici bir unsur. Kalenizi gole kapattıkça iştahınız artıyor ve yeniden kurtarıp takıma biraz daha katkı yapmak için daha da istekli oynuyorsunuz” şeklinde konuştu.
 
Geçen yıl Ankara İl Özel İdare forması giyen ve sene başında hayal ettiği takım Beşiktaş Mogaz’a imza atan kalecimiz, maç sonunda Barcelona kalecisi Saric’in ve diğer Barcelona’lı oyuncuların kendisini tebrik etmesinin de ayrıca mutluluk verici olduğunu ifade etti.
 
Çalışma azmi, antrenman kalitesi ve oyuna olan iştahı her geçen daha da artan 25 yaşındaki yetenek, “Bu tempoyla ilerlersek, ben de dahil olmak üzere tüm takım arkadaşlarım hentbolumuza yeni bir boyut ve kalite kazandırmış olacağız. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Hiçbir takım kaybetmek istemez, tabii ki hedef hep galibiyettir ama Şampiyonlar Ligi için çok yeniyiz, taraftarımızı biraz üzsek de onlardan zaman rica ediyoruz. Formamızı terimizin son damlasına kadar ıslattığımızdan emin olabilirler” dedi.
 
16 Ekim Perşembe günü saat 20:30’da Flensburg Handewitt ile 4. maç öncesi taraftarımıza çağrı yapmayı da ihmal etmeyen kalecimiz, “Bizim en büyük isteğimiz onları mutlu etmek ve Beşiktaş Mogaz’ı Avrupa’da hak ettiği yerlere ulaştırmak. Takımımızın geleceği parlak, onlarla bütünleşip daha iyi yerlerde olmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.