HABERLER

10.10.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Takımımızın Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakibi Barcelona'yı Tanıyalım

Beşiktaş Mogaz Takımımız, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında Barcelona’ya konuk olacak.

Hentbol Şampiyonlar Ligi’nin bu yıl en zorlu grubu olarak gösterilen B Grubu’nda yer alan Beşiktaş Mogaz, 3. zorlu sınavını 12 Ekim Pazar günü İspanya’da verecek. Balu Grana’da oynanacak karşılaşma saat 17:00’de başlayacak. Kara kartal Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımıyla 2 puan mücadelesine çıkacak.
 
Barcelona, 1956/57 sezonundan bu yana düzenlenen Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi’nde kupa sevincini en çok yaşayan takım olma başarısı gösterdi. Barcelona, oynadığı 12 finalde 8 kez gülen taraf olarak ulaşılması güç bir istatistiğe imza attı. Şampiyonlar Ligi’nde son şampiyonluğunu 2010/11 sezonunda Köln’de kazanan bordo-mavililer, bu kupalara ek olarak uluslararası alanda 2 Super Globe Kupası, 1 EHF Kupası, 5 Kupa Galipleri Kupası müzesine koydu. İspanya Hentbol Ligi’ni 23 kez zirvede tamamlayan Barcelona, 18 defa da İspanya Kral Kupası’nın sahibi oldu.
 
İç saha maçlarını basketbol şubesinin de kullandığı 7.500 kişilik Blau Grana’da oynayan Barcelona’nın kadrosundaki yıldız oyuncular da oldukça dikkat çekici. Fransız milli takımıyla Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan, 2 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış ve 1 kez de yılın oyuncusu seçilmiş Nikola Karabatiç’ten başlayarak, Şampiyonlar Ligi kupasını üç farklı takımla kazanmayı başaran Belaruslu yıldız Siarhei Rutenka, Makedonya’da halk kahramanı ilan edilen müthiş solak Kiril Lazarov ve takımın altyapıdan yetişen kaptanı Victor Tomas’a kadar çok önemli oyuncular Barcelona için ter döküyor. Kadronun tek handikapıysa Şampiyonlar Ligi’nde, Vardar’la beraber, en yüksek yaş ortalamasına(30) sahip olması.
 
Antrenörlüğünü Xavier Pascual ve ekibinin üstlendiği Barcelona, bu yıl İspanya Ligi’nde yaptığı hiçbir maçta puan kaybı yaşamadı. Bordo-mavililer Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda da yoluna kayıpsız devam ediyor.
 
Barcelona, Türk takımlarıyla yaptığı 4 maçın hepsini kazanmayı başardı. 1990/91 sezonunda Eti Bisküvileri ile Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nde karşılaşan bordo-mavililer turu geçen taraf olmuştu. Barcelona, 1997/98  sezonunda da Şampiyonlar Ligi Elemesi'nde karşılaştığı Çankaya Belediyesi'ni iki maç sonunda turnuva dışına itmişti.