HABERLER

05.10.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz, Şampiyonlar Ligi Maçına Hazır

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 2.haftasında Beşiktaş Mogaz, Sinan Erdem Spor Salonu'nda KIF Kolding'i konuk ediyor. Karşılaşma 16.00'da başlayacak.

Avrupa hentbolunun en prestijli turnuvası VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk defa seyircisi önünde oynayacak Beşiktaş Mogaz dün yaptığı çift antrenmanın ardından maç saatini bekliyor. Danimarka şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn'ı Sinan Erdem'de saat 16:00'da ağırlayacak siyah-beyazlılarımız, B Grubu lideri rakibi karşısında sürpriz arayacak. Taraftarlarımızın ilgisinin beklendiği maçın biletleri ücretsiz olacak.

Beşiktaş Mogaz'ın maçta henüz sakatlığı geçmeyen David Rasic'ten faydalanması beklenmiyor. Ayrıca Nilüfer Bld. Maçında sakatlanan Ercan Aşıkoğlu da forma giyemeyecek. Sakatlık süresinin son dönemini geçiren Ivan Nincevic'se takımla birlikte sahada yer alacak.

Beşiktaş Mogaz Takımımız Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçı puansız kapattıktan sonra grubundaki ilk galibiyetini, Danimarka'nın köklü ekiplerinden KIF Kolding Kobenhavn önünde arayacak. İsveç Milli Takımı'nın ve Avrupa hentbolunun en başarılı oyuncularından, daha önce Dünyanın En İyi Hentbolcusu Ödülü'nün de sahibi olmuş Kim Andersson, Danimarka Milli Takımı'yla sayısız başarıya imza atmış Kasper Hvidt, Bo Spellerberg gibi önemli oyuncuların yer aldığı Kolding'i Boşnak Bilal Şuman çalıştırıyor. Danimarka Ligi'nde henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Kolding, Şampiyonlar Ligi'nde ilk haftayı galibiyetle açtı. Geçen yılın şampiyonu Flensburg-Handewitt'i 35-21 mağlup eden Danimarka temsilcisi İstanbul'a eksiksiz geldi. Geçen yıl da Şampiyonlar Ligi'nde yer alan ekip, son 16 turunda Metalurg'a yenilerek turnuvaya veda etmişti.

Maç öncesi Antrenörümüz Müfit Arın, zorlu rakibimize karşı disiplinli bir hentbol ortaya koymamız gerektiğini söyledi. Arın, ''Ne yaptığını bilen, tecrübeli ve kaliteli bir rakibe karşı oynayacağız. Avrupa'nın en diri takımlarından biri, buldukları pozisyonları kesinlikle affetmiyorlar, dolayısıyla topa hakim taraf biz olmalıyız" dedi. Sezon başından beri hesapta olmayan saktalıklar yaşadıklarını belirten Arın, ''Gerek sakatlıklarla, gerekse yoğun tempoyla biraz zorlandık ancak oyuncularım bu maç için oldukça motive... Kendi seyircimiz önünde galip gelmek isteriz fakat kolay olmayacak. Biz formamızın hakkını sonuna kadar vermeye çıkacağız'' şeklinde konuştu.

Kolding Antrenörü Bilal Şuman ise, ''Yep yeni bir hentbol macerası yaşayacağız, Şampiyonlar Ligi'nde yeni takımların yer alması sevindirici bir haber. Oyuncularım maça hazır, hedefimiz iyi bir mücadele ortaya koymak'' İfadalerini kullandı.