HABERLER

Beşiktaş Dergisi Haziran Sayısı Çıktı

Somalı madencilerimizin kapağında yer aldığı Beşiktaş Dergisi Haziran sayısı çıktı.

Manisa’nın Soma İlçesi, Eynez Mevkii’ndeki özel sektöre ait maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde tüm Türkiye’yi yasa boğan facianın üzüntüsünü halen yaşıyoruz. Soma’da canlarımızı yitirdik. Soma’da insanlık göçük altında kaldı. Beşiktaşımız, yönetimi ve taraftarıyla, tüm sportif birimleriyle Somalı yurttaşlar ile dayanışma içerisine girdi. Beşiktaş Dergisi’nin bu ayki kapağını da Somalı madencilerimize ayırdık. İşçilerimizin yakınlarının ve tüm halkımızın acısını bir kez daha paylaşıyoruz.
 
İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan diğer konularımız:
 
* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın taraftarlarımıza ilişkin mesajlarının yer aldığı mektup...
* Mayıs ayında Beşiktaş camiasında neler yaşandı?
 
* Ressam Nihat Evren Derman gözüyle, her detayda Arnavutköy... Alacakaranlıkta Arnavutköy’de ışıklar gerçekten de göz alıcı... 1908 yılına kadar birçok kez büyük yangınlarla yüzlerce mimari dokusu kül içinde kalan semt, sonraki yıllarda yeni çehresine bürünmüştür ancak yine de hala güzelliğini muhafaza etmeyi başarıyor. Beşiktaş semtinin müstesna mahallelerinden biri olan Arnavutköy’ün alacakaranlıktaki yansımasının yağlıboya çalışması Beşiktaş semtinin sevdalıları için tuvale aktarıldı.
 
* Kerim Frei, Beşiktaşımız’ın genç yeteneği olarak Kartal Yuvası’nın lisanslı ürünlerini kullanıyor ve tüm taraftarlarımızı da takımımıza destek olmak için Kartal Yuvası’na davet ediyor. Bunu yaparken de en güzel pozlarını, en moda Beşiktaş ürünlerini giyip objektifimize gülümsemeyi ihmal etmiyor. Bu ay futbolcumuz Kerim Frei ile Kartal Modası, Beşiktaş Dergisi’nde...
 
* Hentbol takımımız bizi yine gururlandırdı; Salonlarda ekol, Beşiktaş hentbol; müzemizde kupaları bol... Şampiyon Beşiktaşımız, altısı üst üste olmak üzere toplamda onuncu şampiyonluğuna imza atarak kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu.
 
* Sporun her alanında öncü olan kulübümüz, ülkemizi de tüm sportif faaliyetlerde, farklı disiplinlerdeki branşlarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor. Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, nam-ı diğer Demir Pençeler de işte bu branşlarımızdan biri. Beşiktaşımız’ın gücüne güç katan, Avrupa’nın en büyükleri arasındaki şaşmaz yerini koruyan, “yaşlı kıta”nın en iyi ikinci takımı ünvanını alarak destan yazan tekerlekli sandalye basketbolcularımızı kutluyoruz.
 
* Spor Toto Süper Lig’de mücadele ettiğimiz Sivas, Kasımpaşa, Elazığ ve Gençlerbirliği maçlarının ayrıntıları...
 
* Onur Mutlu’dan sezon değerlendirmesi... Spor Toto Süper Lig 2013-14 sezonunun Beşiktaşımız için zor geçeceği belliydi... Karşımıza çıkan her tersliğe rağmen bu sezonu da, büyük takıma yakışır şekilde başarıyla tamamladık ve yeni sezona daha güçlü çıkmak için hemen hazırlıklara başladık...
 
* Beşiktaş’ın klas kramponu; “Tatar” Süreyya... Beşiktaşlı futbolcular arasında “Tatar” lakabıyla anılan Süreyya Özkefe, üstün hava hakimiyeti, yere sağlam basan fizik yapısı ve rakibine adım attırmayan markaj ustalığı ile 1960’lı yılların en gözde satrhaflarından biriydi... Vala Somalı’nın kaleminden Süreyya Özkefe...
 
* Semtimizin özgün ve tarihsel mekânlarına yolculuklarımız sürüyor. Beşiktaşlı Hasan ve Erdoğan kardeşlerin başında bulunduğu ve Roma’ya dair şehrimizde hala varlığını sürdürebilen yegane geleneğin Beşiktaş’taki temsilcisi olarak 1962’den beri semtimizin enfes tatlarından biri olmaya devam eden Roma Dondurmacısı bu ay Beşiktaş Dergisi’nde...
 
* Stand-up, özellikle ABD’de yaygın bir sanat formu... “Türkiye’de ilk stand-up’çı kimdir” diye sorarsanız; Rüstem Batum’dan Ferhan Şensoy’a, Cem Özer’den Orhan Boran’a kadar bu “one-man show” kültürünün izlerini sürmek mümkün olabilecektir. Mesut Süre de, Cem Yılmaz ile patlayan ancak zorluğu ve ülkemize has bazı şartlar nedeniyle olması gerektiği gibi bir ivme de kazandığını söyleyemeyeceğimiz stand-up kültürünün yeni kuşak yıldızlarından birisi. Aynı zamanda Rock FM 94.5’te “Rabarba” isimli programı yapan Mesut Süre, dinamik bir yayıncılık anlayışıyla sahne şovunu, hem hafta içi her gün saat 17.00’ten 20.00’ye kadar mikrofon ardında hem de çeşitli komedi kulüplerinde sürdürüyor. Mesut Süre, bu meşakkatli mesleğin inceliklerini ve iflah olmaz Beşiktaşlılığını dergimize anlattı.
 
* Şöyle gözlerinizi kapayın bir an ve düşünün... Nefis bir gole imza tamış ve yeni baba olmuş golcü, sevincini nasıl belirtiyor?.. Kucağında bebeği varmış gibi kollarını sallayarak... “Doğum sevinci”... Yerde yatan rakibine elini uzatarak onu kaldıran centilmen oyuncu, düşene el uzatmamız gerektiğini anımsatmıyor mu? Peki, nedir sahiden şu adına futbol dediğimiz şey? Tüm bu soruların cevabı, Ufuk Pak hocamızın hazırladığı yazıda...
 
* 2014 FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran ile 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya’da organize edilecek. Yirminci kez yapılacak olan Dünya Kupası öncesinde Brezilya’da neler yaşanıyor? Brezilya’da ve Avrupa’da takımların durumu ne? Lig şampiyonlarının ülkelerine etkileri neler olacak? Brezilya’da yaşamını sürdüren gazeteci Emrah Kartal, tüm bu soruların cevaplarını sizler için kaleme aldı.
 
* Bu ay dergimize güzel İzmir’in yeni kurulan üniversitelerinden, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin UNIBJK bünyesinde faaliyet gösteren Ekonomi 1903 grubu konuk oldu.
 
* Futbolculuk döneminde AFC Ajax, Sporting Lizbon, Real Zaragoza ve AC Milan gibi tanınmış kulüplerde top koşturan, ayrıca Hollanda milli takımında da 71 kez forma giyen efsane sporculardan Rijkaard’ın portresi... Yeşil sahalarda “kadife ayaklı futbolcu” olarak tanınan oyuncu, futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak yoluna devam etti. Vala Somalı, Beşiktaş Dergisi’nin haziran sayısında Rijkaard’ı yakın plana alıyor.
 
* Bu ay dergimize güzel İzmir’in yeni kurulan üniversitelerinden, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin UNIBJK bünyesinde faaliyet gösteren Ekonomi 1903 grubu konuk oldu. Yeni kurulmuş bir oluşum olmalarına rağmen kısa zamanda düzenledikleri etkinliklerle hatırı sayılır bir çevrenin dikkatini çekmeyi başaran öğrencilerimiz, dinamik ve heyecanlı yapılarıyla benzerlerinden ayrılıyor.
 
* Murdered Soul Suspect ve Thief HD oyunlarının tanıtımları...
* Haziran ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...
* Murat Arda’dan film ve kitap incelemeleri…
* Murat Yıldız’ın derlediği en son teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri...
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
 
Yavru Kartallarımız’ın çok sevdikleri dergileri de yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız Atilla Güven ve Kerimcan Aydın, kalecimiz Cenk Gönen ile Beşiktaş Dergisi haziran sayısı için neşeli bir röportaj gerçekleştirdi. Bu heyecanlı ve güzel sohbetin yanı sıra Necip Uysal’ın karikatür posteri, Yavru Kartal’ın Günlüğü, Mini Mini Kartallar, Yavru Kartallarımız’ın sorularına sporcularımızın verdikleri yanıtlar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol, resim yarışması ve aktüel bilgiler Yavru Kartal dergimizde...
 
Beşiktaş Dergisi’ne Abone Olmak İçin: 444 5 903