HABERLER

05.05.2014

GÜNCEL HABERLER

Iğdır'da Beşiktaş Mican İlkokulu Açıldı

Eski yöneticilerimizden Hüseyin Mican'ın katkılarıyla, Iğdır ili Aralık ilçesine bağlı Karahacılı köyünde Beşiktaş Mican İlkokulu yapılarak hizmete sunuldu.

Birleştirilmiş sınıflarda, soba ile ısınan ve eskiyen binalarda eğitim görmeye çalışan öğrenciler için sıcacık yeni bir eğitim yuvası yapıldı.

Eski yöneticilerimizden Hüseyin Mican'ın katkılarıyla 5 derslikli, idareci ve öğretmenler için ayrıca odaların yer aldığı, bina içinde tuvaletleri bulunan okula, Beşiktaş Mican İlkokulu adı verildi.

Beşiktaş amblemi ve kartal figürlerinin girişini süslediği okul, siyah-beyaz renklere boyandı. 350 metrekarelik genişliğe sahip olan, 5 derslikli Beşiktaş Mican İlkokulu, 120 öğrenci kapasitesine sahip.

Okuldaki sınıflara da Şeref Bey, Vedat Okyar ve Kartal Yuvası isimleri verildi.

Yeni okulun tamamlanmasını takiben eski okul binaları da Halk Eğitim Merkezine dönüştürüldü.

Başkanımız Fikret Orman, 3 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, Hüseyin Mican'a okulun yapımındaki katkılarından dolayı plaket takdim ederek, teşekkür etti.

Hatırlanacağı gibi kulübümüz, 2010 yılı Mart ayındaki deprem felaketinden sonra Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Çakırkaş köyünde Kovancılar Beşiktaş İlköğretim Okulu’nu yaptırmıştı.