HABERLER

03.05.2014

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Derneğimizin 2014 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Ceylan InterContinental Otel’de yapıldı.

BJK Divan Kurulu’nun 2014 Yılı 2. Olağan Toplantısı’na; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz, ve Divan Kurulu üyelerimiz katıldı.
 
Divan Kurulu Toplantısı, açılışın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Divan Kurulu Başkanımızın Konuşması
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz şunları söyledi:
 
“Denetleme Kurulu, kulübün mali hareketlerini denetleyen bir kuruldur. Divan Kurulu olmadan dernekler yürür ama Denetleme Kurulu olmadan yürümez. Son hazırladıkları raporun gayet kapsayıcı ve açıklayacı olduğunu görüyorum. Denetleme Kurulu’ndan bir ricam olacak. Hazırladıkları raporları toplantılarımza bir gün kala değil de daha önce alabilirsek bilgilenmemiz açısından daha faydalı olur.”
 
“Tüzüğümüz bizim anayasamızdır. Günün şartlarına göre değişir. Kendine misyon edinmiş bazı arkadaşlarımız kendi mantıklarına tüzük hazırlıyorlar. Başkan ve yönetim kurulu ile ilgili taslak maddeler var. Bu maddeleri iyi incelemenizi istiyorum. 24 Mayıs’ta camiamıza yakışır bir kongre gerçekleştirelim.”
 
Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz’in konuşmasından sonra Başkanımız Fikret Orman, Iğdır’daki Beşiktaş okuluna yaptığı katkılardan dolayı Hüseyin Mican’a plaket takdim etti.
 
Kulübümüzün Borcu
 
Denetleme Kurulu başkanımız Feyyaz Tuncel, Kulübümüzün mali durumu hakkında üyelerimize bilgilendirmelerde bulundu.
 
Tuncel’in hazırlanan Denetleme Kurulu raporundan verdiği borç rakamları şöyle:
 
BJK Kulüp Borcu: 279.667.927 TL
 
BJK Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Borcu: 360.376.174 TL
 
BJK Birleştirilmiş Borç: 640.044.011 TL
 
BJK Birleştirilmiş Mevcutlar: 71.639.323 TL
 
Net Borç: 568.404.776 TL
 
Yönetim Kurulumuzun Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme
 
Sayman Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Ürkmezgil, Divan Kurulu Toplantısı’nda yönetim kurulu çalışmaları hakkında üyelerimize açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:
 
“Vodafone Arena için şu ana kadar 52 milyon TL harcadık. Döviz artışı kulübümüz üzerinde negatif bir etki yaptı. 3 ayda bizi 20 milyon TL zarara uğrattı. Tüm maçlarımızı deplasmanda oynuyor gibi olduk ve ciddi mali kayıp yaşadık. Sponsorluk anlaşmalarımızın değeri 217.5 milyon dolara ulaştı. Akatlar’daki tesisimiz açılacak ve üyelerimizin hizmetine girecek. Amatör şubelerimiz güzel başarılar sergiledi, küçük bütçelerle büyük başarılar elde etti.”
 
Ürkmezgil’in konuşmasından sonra kürsüye gelen BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörümüz Gökhan Sarı, barkovizyon eşliğinde üyelerimize mali konularda bilgiler verdi.
 
Başkanımız Fikret Orman’ın Konuşması
 
“Onursal Başkanımız Süleyman Seba’ya acil şifalar diliyorum. Divan Kurulu üyelerimizden vefat edenler için ilan yayınlayacağız. BJK Akatlar Sosyal Tesisleri’nde üyelerimiz bir araya gelecek. Beşiktaş Belediyesi bize bu tesis için çok yardımcı oldu. Stadımız her geçen gün yükseliyor. Kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Beşiktaşlıların alın terleriyle bu stat inşa ediliyor. Loca ve VIP koltuk satın alan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yeni sezonda orada hep birlikte olacağız. Bu sezon stat geliri elde edemedik. Yeni stadımızla bu rakamın 100 milyon TL’yi aşacağını düşünüyoruz. Beşiktaş’ın cirosunu artırmaya çalışıyoruz. Yeni sponsorluklar, stat geliri, şampiyonlar ligi gibi gelirlerle 400 mliyon TL’lik gelir elde etmeye çalışacağız. Futbolda yerli oyuncu ağırlıklı yatırıma gittik. Sponsorlukların üzerine çok eğiliyoruz. 217.5 milyon TL’lik anlaşmalar yaptık, stat açılana kadar bu rakamı 250 milyon TL’ye çıkaracağız. Bahçeşehir Eğitim Kurumu ile kira anlaşmamızı revize ettik. 4 yıllık anlaşmadan 8 milyon TL gelir elde ettik. Futbol Takımımız, stattsız ve 6 maçı cezalı oynadı. Kasımpaşa maçı için 101 bilet satılmış. Beşiktaş’ta mali olduğu kadar ahlaki erozyon da var. İftira kampanyaları yapılıyor internet üzerinden. Bunun kökünü kazıyacağım. Beşiktaş’ın menfaatleri için Yıldırım Demirören konusunda sustum. Borcun büyük bir kısmı bağış ve sponsorluk şeklinde silinecek, geride kalan tutar da Demirören’e ödenecek.”
 
Raporların müzakeresinden sonra söz alarak kürsüye gelen Başkanımız Fikret Orman, genel bir değerlendirmede daha bulundu ve şunları söyledi:
 
“Başbakan stadın yapımı için bize çok yardımcı oldu.  Biz kimseden bir şey istemedik. Beşiktaş’ın menfaatleri için küfür yediğimiz gibi para da isteriz. Beşiktaş’ın tek hedefi şampiyonluktur. Bunun için gelirleri artırmak ve başarılı olabilecek bir takım yaratmak gerekir. Biz bu kulübü gayet şeffaf yönetiyoruz. Kur farkları bizi zorluyor. Gelirlerimiz TL olduğu için yabancı parayla yapılan kontratlar dengemizi bozuyor. İzleme komitesi Ümraniye’ye gidecek. Ümraniye’ye sentetik çim saha yapacağız. Erdoğan Aktaş, talebimiz üzerine para istemeden göreve geldi. Erdoğan beyin başarılı olacağına eminim. Kulüpte çalışan insanlarla alakalı eleştirilerinizi bize yaptın. Hataları bizim, başarıları onlarındır. Tüzükle alakalı kapalı kapılar ardında bir şey yaptığımız yok. Tüzüğü okumadım bile. Herkesi çağırın fikirler söylensin. Birkaç madde üzerinde değişiklik yapacağız. Katılmak isteyen hukukçu varsa katılsın. Benim ve arkadaşlarımın saygınlığı Beşiktaş’ın saygınlığıdır. Futbol takımının maliyeti 150 milyon TL’yi buluyor. Kadro dışı kalan oyuncular teknik heyetten gelen rapor doğrultusunda kalmıştır. Yeni sezonda kadro dışı olan oyuncularla ilgili bir karara varılır. Tek amacımız var Beşiktaş’ı iyi günlere götürmek. Başarı sağlamak için yatırım yapmak gerekiyor. Benim taraftarla aramda sorun yok. Menfaatçilerle aramda sorun var. Kapalı tribünü parasız vermedim boş bıraktım diye o günden beri sorun çıkarıyorlar. Gerçek taraftarların bize sahip çıkmasını istiyorum. E-bilet’e en çok karşı çıkan benim. Kanunu ben koymadım. Fenerbahçe maçında uygulamayı başlatmasak ve olay çıksa kim sorumlu olacaktı? 8 senede 2 sene taraftarsız oynadık. Parasıyla stada gelen taraftarın hakkını korumak bizim görevimiz. Hiçbir sözleşmeye hukukçular tarafından kontrol edilmeden imza atmamaya gayret ediyorum.”
 
Derneğimizin 2014 Yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Başkanımız Fikret Orman’ın konuşmasından sonra sona erdi.