HABERLER

Vodafone Arena İhale Sonucu

Vodafone Arena Yenileme Projesi 2. Kısım Kaba İnşaat İşleri ihalesi tamamlanarak, kazanan firmayla sözleşme imzalanmıştır.

“Vodafone Arena Yenileme Projesi” 2. Kısım Kaba İnşaat İşleri için 12.02.2014 tarihinde verilen fiyat teklifleri, BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İhale Komisyonu tarafından incelenmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda ihaleye teklif veren firmaların mevcut şartnamelere göre tekliflerini gözden geçirerek yenilemelerine karar verilmiştir. 18.02.2014 tarihinde yapılan ihale toplantısında ise İhale Komisyonu teklifleri yeterli bulmayarak işlerin 21.02.2014 tarihinde “Pazarlık Usulü” ihale edilmesine karar vermiştir.

21.02.2014 tarihinde BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret A.Ş. İhale Komisyonu tarafından pazarlığa çağrılan 3 firmanın kapalı zarf ile birim fiyat esasına göre alınan teklifleri tek tek açılmış ve firmalara tekliflerinde indirim yapmaları söylenerek, ikinci teklifleri imzalı olarak alınmıştır. Firmalara, ihaleye çıkılan C Blok kaba inşaat işleri ile aynı birim fiyatlar ve aynı şartlarla yapmak kaydıyla B Blok Kaba İnşaat İşlerinin de kendilerine verilmesi haline göre birim fiyatlarını revize ederek tekliflerini yenilemeleri istenmiştir.

Son verilen tekliflere göre T Yapı ve Mühendislik Ltd. Şti. ile OBİTAŞ-Ortadoğu Birlik İnşaat Taahhüt A.Ş. yetkililerinin teklifleri ihale makamı olan Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fikret Orman’a arz edilmiş ve ihalenin en düşük teklifi veren OBİTAŞ-Ortadoğu Birlik İnşaat Taahhüt A.Ş’ye verilmesine karar verilmiştir.

Yetkili makamdan alınan onaya göre birim fiyat esasına göre yapılacak “Vodafone Arena Yenileme Projesi” 2. kısım Kaba İnşaat İnşaat İşleri ihalesi, 4.995.560,-TL+KDV bedel üzerinden OBİTAŞ-Ortadoğu Birlik İnşaat Taahhüt A.Ş üzerinde kalmış ve bu rakam üzerinden 26.02.2014 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret A.Ş.