HABERLER

16.12.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:62 İstanbul Üni. B.G.D.:63

Kadın Basketbol Takımımız, ligin 11.haftasında İstanbul Üni. B.G.D.’ye 63-62 mağlup oldu.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız, Begüm Dalgalar, McBride, Tuğba Taşçı, Perovanovic ve Kulichova beşiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Tuğba Taşçı’nın elinden kazandı. Hücumlarda süreyi etkili kullanamayan ekibimiz, ilk 2 dakika sonunda 6-2 geriye düştü. Pota altını etkili kullanmaya başlayan ve o bölgeden basketler bulan siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 5 dakikaya girilirken skora eşitlik getirdi(6-6). Pota altındaki etkinliğini sürdüren takımımız, savunmada da direnç gösterdi ve çeyrekte son 3 dakikaya 10-9’luk üstün girdi. Set oyunları sonunda boyalı alanda etkili olmaya devam eden ekibimiz, ilk bölümü 17-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Yasemin Horasan’ın elinden bulduğu basketle başladı. Tuğba Taşçı ve Yasemin Horasan ile bu çeyrekte etkili olan siyah-beyazlılarımız, Perovanovic ile skor üretmeye devam etti ve ilk yarıda son 5 dakikaya 25-18 önde girdi. Çeyreğin son dakikalarında hücumlarda top paylaşımlarında hatalar yapan takımımız, farkı açma fırsatlarını değerlendiremedi. Karşılıklı basketlerle eden çeyrek sonunda takımımız, soyunma odasına 33-27 önde girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Tuğba Taşçı, Perovanovic, Kulichova, Begüm Dalgalar ve McBride beşiyle çıktı.
 
Siyah-beyazlılarımız, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını Tuğba Taşçı ile kazandı. Tuğba Taşçı ile dış atışlarda başarı sağlayan takımımız, çeyrekte 2 dakika geride kalırken skoru 38-29’a getirdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte son 5 dakikaya ekibimiz, 40-31 önde girdi. Çeyreğin son dakikalarında hücumda top kayıpları yapan takımımız, savunmada da istediği direnci gösteremedi ve fark eridi. Siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 43-41 üstünlükle tamamladı.
 
Son çeyreğe istediği gibi başlayamayan takımımız, skor üstünlüğünü kaybetti ve 43-41 geriye düştü. Siyah-beyazlılarımız, bu çeyrekteki ilk sayılarını Yasemin Horasan’ın elinden kazandı. Hücumlarda top kayıpları yapmaya devam eden takımımız, son 5 dakikaya 55-49 geride girdi. Karşılıklı basketler devam eden çeyrekte son 3 dakikaya ekibimiz, 59-54 geride girdi. Perovanovic ve Yasemin Horasan ile son bölümde etkili olan takımımız, son 2 dakikaya girilirken farkı 3’e indirdi(59-56). Dış atışlarda Yasemin Horasan ile başarı sağlayan siyah-beyazlılarımız, son 30 saniyeye 61-59 geride girdi. Kalan sürede öne geçme şanslarını değerlendiremeyen takımımız, karşılaşmadan 63-62 mağlup ayrıldı.