HABERLER

27.09.2013

GÜNCEL HABERLER

Önder Özen Basın Toplantısı Düzenledi

Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen, gündemdeki konularla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen, şunları söyledi:
 
 
“Galatasaray ile oynadığımız maçı takiben yaşanan olayları sonrası açıklama yapma gereği duydum. İlk 4 hafta başarılı bir performans ortaya koyduk. Takımın oyunu ve saha terbiyesi antrenör ekibinin taktik ve tekniği ile güzel bir 4 hafta yaşadık.”
 
 
“Derbide bana göre az rastlanan bir şey vardı. 1-2 saat içinde dolan stadyumda taraftarlarımızın desteğiyle oynanan güzel bir maç vardı. Stadı dolduran ‘taraftarlarımıza’ teşekkür ediyorum. Teknik Direktörümüz Slaven Bilic’in tribüne gönderilmesi ve ceza alması olayını yaşadık. Bilic, teknik adamlığı oyuncularla ve diğer çalışma arkadaşlarıyla son derece uyumlu çalışan kibar, saygılı bir insan. 3 aylık çalışma süremizde bunu söyleyebilirim. Sonuçlara göre kötü davranışlar sergileyebilecek biri değil, bunu 2008’deki milli maçta görmüş olduk.”
 
 
“Maçtan sonra kendisiyle konuştum. 4. hakeme bir hakareti asla olmadığını söyledi. Hakemin verdiği bir karara karşılık olarak 4. hakeme bu kararın ayıp olduğunu söylüyor ve 4. hakem bu cümleyi birkaç kez tekrar ettiriyor. Bu olaydan sonra sahadan gönderiliyor. Hocamızın ceza almasını doğru bulmadık. Bu durum takımımızı olumsuz etkileyecek. Sahada verecği taktikler ve soyunma odasına katacağı enerjiden mahrum olacağız.”
 
 
“Slaven Bilic’in görev yapamayacağı maçlarda yedek kulübesinde Nikola Jurcevic ve Edin Terzic yer alacak. Benim yedek kulübesinde olma ihtimalim yok.”
 
 
“İngiltere’de uzun yıllar futbol oynadı Bilic. İngilizcesi kusursuz bu nedenle biz de yanında İngilizce tercümanı bulunduruyoruz. Raporda hakaret ettıiği yazıyor ama tam olarak ne söylediği belirtilmemiş. Kişiliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Bilic’in kötü bir söz söylediğine inanmıyoruz.”
 
 
“Futbol takımını saha dışı etkenlerden uzak tutmalıyız. Bu tarz bir durum 2004’te de yaşanmıştı. Bu duruma karşı bir fikrimiz var. Sahaya odaklandık. Oyuncular ve teknik ekip bunun farkında. Oyuncular oynanmayan iki dakikalık bölümün sıkıntısını yaşıyorlar. MP Antalyaspor maçının önemli bir maç olduğunu biliyoruz. Buna odaklandık.”
 
 
“Slaven Bilic, yarın TFF’ye gidecek ve sözlü savunma verecek. Bana ne söylediyse orada da aynısını söyleyecektir. Hakem raporunu tamamen reddediyor.”
 
 
“Takımın performansını artırmanın yollarını arıyoruz. Biz saha içinde kalacağız. Teknik ve taktik olarak hocalarımız değerlendirmelerde bulunuyorlar.”
 
 
“Cezanın cinsiyeti ya da yaş aralığı olmaz. Özendirici olması bakımından anlaşılır yadırganmamalı ama ses oyuncularımızı rahatsız edebilir.”
 
 
“Galatasaray maçını 3 bölümde değerlendirirsek ilk bölüm konuk ekibin üstünlüğünde ikinci bölüm bizim üstünlüğümüzde geçti. Son bölümde tecrübeli oyuncularıyla Galatasaray sonuca gitti. Yediğimiz ilk golde 4 tane bireysel hata vardı. Hataları engelleyemezsiniz.”
 
 
“Oynamayan oyuncu sıkıntı yaratabilir ama bizde böyle bir durum yaşanmıyor. Herkes pozitif. Kaptanımız İbrahim Toraman bile oynamamayı sorun etmiyor çalışmalarını sürdürüyor. Toraman’ın hali, tavrı herkese örnek oluyor. Takım iyi giderken forma istemek olmaz. Diğer oyuncular rekabet etmeli ve formayı almalı.”
 
 
“Kolay bir dönem geçirmiyoruz. Stadımız yok, ekonomık olarak düzlüğe çıkmaya çalışıyoruz. Futbol takımı kulübün önünü açmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Omuz omuza kol kola devam etmeliyiz. Sakin şekilde yolumuzda ilerliyoruz.”