HABERLER

28.09.2013

GÜNCEL HABERLER

Bakan Egemen Bağış'tan Açıklama

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Sözcü gazetesinde yer alan iddiayı yalanladı:

Sayın Metin Yılmaz,
Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
 
Gazeteniz köşe yazarlarından Mehmet Şehirli’nin 28 Eylül 2013 tarihli ve “Bakan’dan Beşiktaş Başkanı’na fırça!” başlıklı yazısında, şahsımın Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’a, teknik direktör Sayın Biliç’in sosyalist olduğuna dair beyanatlarından dolayı fırça çektiği, Sayın Orman’ın da bundan dolayı şahsıma tepkisini dile getirdiğine dair iddialara yer verilmektir.
 
 
Sözkonusu iddialar tamamen gerçek dışıdır, hayal mahsulüdür.
 
 
Şahsımın ne Beşiktaş Teknik Direktörü’nün beyanlarına dair bir yorumu olmuştur, ne de Beşiktaş Başkanı Sayın Orman’la aramızda böyle bir diyalog geçmiştir. Aksine daha önce Hırvatistan’ın AB üyeliğini tebrik mesajlarımızda, Sayın Biliç’in ülkemizde görev yapacak olmasının da anlamlı olduğuna şahsım tarafından vurgu yapılmıştır. Bunun dışında da Beşiktaş Kulübü ve Beşiktaş Kulübü’nün mensuplarıyla ilgili herhangi bir yorumum veya beyanatım olmamıştır.
 
 
Buna rağmen yazarınızın tamamen kendisinin hayal ürünü olan bir iddiayı köşesine taşıması kamuoyunu yanıltıcı olduğu kadar, şahsımı da Beşiktaş Kulübü’ne ve Beşiktaş’a gönül veren taraftarlara hedef gösterme amacını taşımaktadır. Siyasetin spora müdahalesi Hükümetimiz tarafından asla kabul ve tasvip edilmeyen bir durumdur ve bu konuda Hükümetimiz hassasiyetle hareket etmektedir. Ancak gazete köşelerinin siyasetle sporu karşı karşıya getiren, siyaseti ve siyasetçiyi tribünlerin hedefi haline getirebilecek yalan haberlere yer vermesi vahim bir durumdur. Bu, basın özgürlüğü ve etik yayıncılık ilkelerinin de çiğnenmesi anlamına gelmektedir.
 
 
Bu açıklamanın, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında, yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.
 
 
Egemen Bağış
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci