HABERLER

25.07.2013

FUTBOL

İbrahim Toraman’dan Açıklamalar

Tecrübeli futbolcumuz İbrahim Toraman, Avusturya kampında BJK TV’nin sorularını yanıtladı.

İbrahim Toraman’ın açıklamaları şöyle:
 
 
ZORLU BİR KAMP DÖNEMİ, KAMP NASIL GEÇİYOR SENDEN DİNLEYELİM.
 
İ. Toraman:  İkinci etap kamp çalışmalarına Avusturya'da devam ediyoruz, uzun bir kamp dönemi şartlar oldukça uygun, ve bu kamp dönemlerinin yeni bir ortam için önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeni transferler yeni bir teknik ekip herkes birbirini yeni yeni tanıyor. İnşallah lig başlayana kadar tüm eksiklikleri kapatarak lige iyi başlarız.
 
BİRÇOK HAZIRLIK MAÇI OYNADIK SAHADA TAKIMIN PERFORMANSINI NASIL BULDUN?
 
İ. Toraman: Bu tip maçlar özel maçlar ve çok fazla skora dikkat etmemek lazım. Çok fazla oyuncu deneniyor herkese görev veriliyor o yüzden burda önemli olan takım olarak daha iyiye gidebilmek. Ama bana gore takımımız daha iyiye gidiyor diyebilirim.
 
GEÇTİĞİMİZ SEZON TAKIMIN EKSİKLİKLERİ VARDI, EKSİK YERLERE TRANSFERLER MONTE EDİLDİ  YENİ TRANSFERLERİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUN?
 
İ. Toraman: Transferlerin hepsi gerçekten çok iyi ve çok kaliteliler. Onlara tecrübeli oyuncu olarak da yardım edeceğim, bu forma altında Beşiktaş'a en iyi hizmeti edeceklerine inanıyorum,
 
YENİ BİR TEKNİK EKİP YENİ BİR ORTAM BILIC İLE İLETİŞİM NASIL SİZDEN DİNLEYELİM.
 
İ. Toraman: Yeni bir oluşum içerisindeyiz tabi bunun artıları ve eksikleri de var, umuyorum ki bu kamp dönemini en iyi şekilde geçirerek yeni sezona en iyi şekilde girmek istiyoruz.
 
KAPTANLIKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTIN, KAFALARDA SORU İŞARETİ KALDI. BU KONUYA NETLİK KAZANDIRIR MISIN?
 
İ. Toraman: Kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın, özellikle taraftarımızın ve camiamızın. Ben bu  kulübün oyuncusuyum her zaman ne şekilde görev verilirse yapmaya hazırım ve kaptanlığı da en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Bizler profesyonel oyuncularız hocamızın ya da yönetimimizin farklı düşünceleri olabilir. Biz de bunlara uymak zorundayız. Hocayla kamp başlamadan önce görüştük kaptanlık konusuyla ilğili  kendisinin birtakım düşünceleri olduğunu söyledi, ben de buna saygı duyacağımı söyledim. Önemli olan kaptanlık değil Beşiktaş’ın menfaatleridir.
 
BUNDAN SONRA KAPTAN OLACAK KİŞİYE NELER ÖNERİRSİN?
 
İ. Toraman: Kaptanlığı çok fazla abartmamak gerekiyor, sahada sadece kendinizin değil de takım arkadaşlarınIzın  takımın nasıl başarılı olması lazım onu düşünmeniz gerek. Ben de bana güven duyulduğu sürece kaptanlığı en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum.
 
ÖNÜMÜZDEKİ SEZON SAHADA KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİMİZ NE OLACAK?
 
İ. Toraman: Hocanın tabi ki kafasında farklı bir düşünce farklı bir sistem vardır. Çok gol atan bir takım yaratacaktır. Ama bu yılki avantajımız geniş bir kadromuz olması. Geçen yıl çok sakatlık yaşadık oyuncu eksikliği yaşadık. Bu sene kadroya baktığımız zaman her bölgenin alternatifi var, bu alternatiflerin olması takımda rekabeti artıracaktır.
 
TARAFTARLARIMIZA ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN NELER SÖYLEMEK İSTERSİN?
 
İ. Toraman: Stadımız yapılana kadar sıkıntı yaşayacağız, taraftarlarımızın bu geçiş sürecini en iyi şeklide idare edeceğini düşünüyorum. Inanıyorum ki stat bittiği zaman taraftarlarımızla birlikte çok başarılı bir takım göstereceğiz herkese.