HABERLER

25.02.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:61 İstanbul Üniversitesi:82

Kadın Basketbol Takımımız, İstanbul Üniversitesi B.G.D.‘ye 82-61 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız, Gülşah Akkaya, Bjelica, Price, Özge ve Jovanovic beşiyle başladı.
Karşılaşmada ilk sayılarımızı, Jovanovic ile kazandık. İlk dakikaları başa baş geçen mücadelenin 3. dakikasından sonra Ekibimiz, rakibinin hücumlarına karşılık vermekte zorlandı ve skor üstünlüğünü kaybetti. Pota altında ve dış atışlarda rakibine engel olamayan ve hücuma çıkışlarda top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, ilk çeyreği 31-16 geride tamamladı.
İkinci çeyreğe Jovanovic’in basketiyle başlayan Ekibimiz, bu bölümde de rakibine üstünlük kurmakta zorlandı ve farkın açılmasına engel olamadı. İlk yarının son 3 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 49-24 geride girdi. Dış atışlarda istediği başarıyı sağlamayan Takımımız, farkı eritmekte zorlandı ve kötü bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk yarısını 52-33 geride tamamladı.
Karşılaşmanın 2.yarısına takımımız, Özge, Gülşah Akkaya, Bjelica, Jovanovic ve Price beşiyle çıktı.
Bjelica’nın etkili oyunuyla 3.çeyreğe başlayan Ekibimiz, ilk 3 dakika sonunda skoru 55-38’e getirdi. Rakibine üstünlük sağlamakta zorluk çeken ve hücumda iyi organize olamayan siyah-beyazlılarımız, Bjelica’nın sayılarıyla maça tutunmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve çeyreğin son 2 dakikasına 68-43 geride girdi. Karşılaşmanın 3.çeyreğini siyah-beyazlılarımız, 70-47 geride tamamladı.
Son bölüme Hayes’in pota altını zorlayarak bulduğu basketle başladık. Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmada Ekibimiz, Özge’nin dış atışlardan buluğu sayılarla farkı eritmeye çalıştı ve son 4 dakikaya 78-59 geride girdi. Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 82-61 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz, 17 sayıyla oynayan Bjelica olurken, Özge ve Gülşah Akkaya 12’şer sayıyla oynadılar.