HABERLER

25.02.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:70 Fenerbahçe Ülker:78

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker’e 78-70 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Ekibimiz, Muratcan, Vidmar, Ewing, Serhat ve Markota beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, Ewing 2 sayılık basketiyle mücadeleye başladı. Başa baş geçen ilk dakikalarda Markota ile hücumda skor üretmeye çalışan Takımımız, pota altı üstünlüğünü rakibine kaptırınca skor üstünlüğünü kaybetti. Çeyreğin son 5 dakikasında hücum üretkenliğini kaybeden ve faul problemi yaşan Ekibimiz, bu bölümü 17-11 geride tamamladı.
2.çeyrekte ilk dakika skor üretemeyen Takımımız, Serhat’ın 3 sayılık basketiyle rahatladı(22-14).Cemal ve Serhat ile hücumda üretken olan siyah-beyazlılarımız, rakibinin dış atışlarına engel olmayınca farkı eritemedi. Rakibinin dış atışlarına engelle olamayan Takımımız, ilk yarının son 4 dakikasına 36-22 geride girdi. Basit top kayıplarından sonra potasında sayılar gören Ekibimiz, karşılaşmanın ilk yarısını 42-29 geride tamamladı.  
 
 
Karşılaşmanın 2.yarısına takımımız, Muratcan, Vidmar, Serhat, Markota ve Ewing beşiyle başladı.
 
 
2.yarıdaki ilk sayılarımızı Muratcan’ın turnikesiyle kazandık. İlk dakikalarda karşılıklı sayıların olduğu çeyrekte Takımımız, ilk yarıya oranla daha iyi gözüktü ve çeyreğin son 5 dakikasına 46-41 geride girdi. Vidmar’ın oyuna dahil olmasıyla pota altında üstün duruma gelen ve Markota ile dış atışları zorlayan siyah-beyazlılarımız, son dakikalarda rakibine skor karşı skor üstünlüğünü bulsa da son saniyede potasında gördüğü basketle üstünlüğünü kaybetti ve bu çeyrek 55-55 eşitlikle bitti.
 
Son bölümde ilk 2 dakika her iki takım da skor üretemedi. Bu bölümdeki ilk sayılarımızı Cevher’in arka arkaya bulduğu basketlerle kazandık. Rakibimizin pota altından bulduğu basketlere engele olamayınca son 4 dakikaya 66-63 geride girdik. 3.çeyrekte sakatlanarak oyundan çıkan Ewing’in o dakikadan sonra maça devam edemedi. Cevher’in basketiyle son 1 dakikaya farkı koruyarak girdik(70-67). Son bölümlerde top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 78-70 mağlup ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncularımız, 15’er sayıyla oynayan Cevher ve Markota olurken, Vidmar 12 sayıyla oynadılar.