HABERLER

09.12.2012

BASKETBOL

Zihinsel Engelli Çocuklardan Konser

Zihinsel engelli çocuklar, Erkek Basketbol Takımımız'ın Antalya BŞB ile oynadığı maçın devre arasında konser verdi.

Zihinsel engelli çocuklardan oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, ‘Farkındalık İçin Birlikteyiz’ projesi kapsamında Erkek Basketbol Takımımız’ın Antalya Büyükşehir Belediye ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı maçın devre arasında mini bir konser verdi.
Kulübümüzün organizasyonu çerçevesinde sahada yaptıkları şovlarla taraftarlarımızdan büyük ilgi gören grup, ayrıca oyuncularımıza büyük destek verdi.
Engellerin Ötesinde Derneği çatısı altında yer alan ve toplumda zihinsel engelliler için bir farkındalık yaratmak için yola çıkan grubun hocası Yaşar Morpınar, 117. konserlerini verdiklerini belirterek, “Burada tek bir amacımız var; zihinsel engelli insanların neler yapabileceğini anlatmaya çalışmak ve farkındalık yaratmak. Aynı zamanda biz Engellerin Ötesinde adlı bir derneğiz. Bu çatı altında çeşitli faaliyetler yürütmeye devam ediyoruz. Bazen sokaklarda, caddelerde ve daha birçok yerde bir araya gelip müzik yapıyoruz. Özellikle atölyemizin bulunduğu Kadıköy ve civarında çalıyoruz ve ben de kendilerine ritim eğitmenliği yapıyorum. Sadece zihinsel engellilerle değil, aynı zamanda hapishanedeki çocuklar, Sulukule insanları, kimsesiz ve sokak çocukları, depremzedeler ve şizofreni hastaları gibi dezavantajlı insanlarla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizimle birlikte ne kadar fazla gönüllü arkadaşımız çalışırsa, o kadar fazla insana ulaşmış olabiliriz” diye konuştu.