HABERLER

09.12.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:69 Adana Botaş:80

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL 8. hafta maçında Adana Botaş’a 69-80 yenildi.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Gülşah, İpek, Özge, Hande Melis ve Jovanovic beşi ile başladı.
Takımımız, maçın ilk dakikasını 3-2 önde geçti. Tempolu oynayan Ekibimiz, periyodun ilk 5 dakikasını 13-9 önde geçti. İlerleyen bölümde savunma ribaundlarını almakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, hücumda da pek varlık göstermeyince fark eridi. (16-15) Takımımız, son bölümde konuk ekibe öne geçme izni vermedi ve periyodu 18-17 önde tamamladı.
Ekibimiz, ikinci periyoda Özge’nin serbest atıştan bulduğu sayılarla başladı. Yaptığı hücumlardan eli boş dönen Takımımız, ikinci periyodun son 5 dakikasına 20-22 geride girdi. Kalan sürede hücumda yaptığı basit hatalar nedeniyle sayı üretmekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, savunmada da dirençli bir oyun ortaya koyamayınca devre 29-32 konuk takımın üstünlüğüyle bitti. Takımımız’da ilk yarının en skorer oyuncuları 11’er sayı üreten İpek ve Jovanovic oldular.
Üçüncü periyodun ilk dakikasında iki ekip de sayı üretemedi. Hücumdaki sorununu bir türlü çözemeyen siyah-beyazlılarımız, periyodun son 5 dakikasına 32-40 geride girdi. Kalan sürede toparlanarak İpek ve Özge ile basketler bulan Takımımız, savunmada istediği oyunu oynayamayınca 3. periyot 42-58 Adana Botaş’ın üstünlüğüyle tamamlandı. Final periyoduna konuk ekip hızlı başladı ve arka arkaya basketler buldu. Oyunun kontrolünü rakibine bırakan siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 52-72 geride girdi. Ekibimiz, kalan bölümde tempoyu yükseltip basketler bulsa da konuk ekip bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermeyince Takımımız, salondan 69-80 mağlup ayrıldı.
Maçtaki en skorer oyuncularımız 20’şer sayı üreten Özge ve Jovanovic olurken onları 14 sayı bulan Gülşah takip etti.