HABERLER

21.10.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:61 Tarsus Belediye:67

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL 1. hafta maçında karşılaştığı Tarsus Belediye’ye 67-61 mağlup oldu.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Gülşah Duman, Özge Kavurmacıoğlu, Jessica Breland, Gonca Karataş ve Selay Göçmen beşi ile başladı.
 
Oyuna tutuk başlayan ekibimiz savunma ribaundlarını almakta zorlanınca geriye düştü. Hücumda Gülşah Duman’ın çabaları farkın kapanmasına yetmedi ve ilk periyot 18-9 konuk ekibin üstünlüğüyle bitti.İkinci periyotta daha istekli gözüken ekibimiz pota altında Jessica Breland’la üç sayı çizgisindeyse Selay Göçmen’le sayılar buldu. Savunmada bir türlü istediği oyunu ortaya koyamayan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 33-21 mağlup gitti.
 
Üçüncü periyotta hücumda etkisiz bir görüntü sergileyen ekibimiz, hızlı hücumlardan yediği basketlere engel olamayınca fark açıldı. Farkı eritmek için Yasemin ve Gülşah’la rakip potada etkili olmaya çalışan takımımız final periyotuna 51-36 geride girdi. Son periyotta tempolu bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, Özge ve Yasemin ile pota altından sayılar buldu. Savunmada başarılı bir performans gösteren ekibimiz maçın bitimine 1 dakika kala farkı 7 sayıya kadar indirdi. Takımımız’ın son saniyelerdeki oyunu farkı kapatmaya yetmedi ve Kadın Basketbol Takımımız, salondan 67-61 mağlup ayrıldı.
 
Takımımızda Gülşah Duman attığı 20 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken onu 16 sayıyla Jessica Breland takip etti.