HABERLER

'Beşiktaş armasını görünce burnumun direği sızlıyor'

Sanatçı Itır Esen, unutamadığı maçları ve kadın taraftar olmanın zorluklarını Beşiktaş Dergisi'ne anlattı.

Belki birçok insan onu Türk filmlerinde canlandırdığı naif, kırılgan ve hanım hanımcık halleriyle tanıyor. Ama biz onu; fanatik Beşiktaşlı, gecesi gündüzü Siyah-Beyaz aşkla geçen, futbol konusunda engin bilgilere sahip tribün müdavimlerimizden biri olarak tanıyor ve çok seviyoruz. Itır Esen, bu büyük aşkı, unutamadığı maçları ve kadın taraftar olmanın zorluklarını Beşiktaş Dergisi’ne anlattı:
 
“Radyo başında maçları dinlemeye başladığım için futbolcuların hiçbirinin yüzünü görme fırsatım yoktu. Hepsini hayalimde canlandırıyordum. Rahmetli Vedat Okyar, rahmetli Yusuf Tunaoğlu, Sanlı Sarıalioğlu benim kahramanlarımdı.”
 
“Oynadığım filmlerde yarattığım karakterler ve imaj narin, masum, kendi içine dönük rollerdi. Ve futbola düşkünlüğüm kimsenin ummadığı bir özellikti. Aslında haber1903.com’da yazılar yazdığım için Beşiktaş taraftarları beni biliyordu ama rakip takım taraftarları ve futbolla hiç ilgisi olmayan, benim sadece sanatçı tarafımı bilenler bu yönümü de hayretle öğrenmiş oldular.”
 
“En son şampiyon olduğumuz sezon evimizde aldığımız Fenerbahçe mağlubiyeti beni çok üzmüştü. O maçta ayak parmağımı kırdım. İnanın farkında değilim ama sanırım yediğimiz golden sonra önümdeki koltuklardan birine tekme attım.”
 
“Salı günleri BJK TV’de, Rahi Sarı’yla birlikte ‘Artistik Futbol’ isminde, maçların ardından Beşiktaş’ı konuştuğumuz bir programa başladık. Bu sene ‘Feda’ senesi ve biz de BJK TV’yi renklendirmek adına oradayız. Şu anda çok yeni ama ilerleyen dönemlerde Beşiktaşlı sanatçı arkadaşlarımız da katılacaklar programa.”
 
“Bazen sosyal medyada aşağılamalara maruz kalıyorum. ‘Sen kadınsın, ne anlarsın’ gibi... Bir de benim için en ağırı bazen bu sözleri kendi taraftarlarımızdan işitmek. Ben 24 senelik kongre üyesiyim. Beşiktaş Nüfus Müdürlüğü’ne kayıtlıyım, bu semtte doğdum ve büyüdüm. Kimseye Beşiktaşlılığımı ispat etme durumunda değilim.”
BEŞİKTAŞ DERGİLERİNE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ