HABERLER

'Taraftarlarımız bir numara!'

Futbol takımımızın yeni isimlerinden Oğuzhan Özyakup, Yavru Kartal Dergisi’nde...

Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyelerimiz Şeyda Nur Baran ve Deniz Anıl Ertargın sordu, Oğuzhan Özyakup yanıtladı.
 
Şeyda Nur Baran: Hangi takımlarda oynadınız?
İlk olarak beş-altı yaşlarımda Hollanda’da amatör bir Türk kulübünde başladım. İki sene sonra Hollanda’nın amatör bir kulübüne geçtim. Sonrasında AZ Alkmaar ve Arsenal takımlarında oynadım. Şimdi ise Beşiktaş’tayım.
 
Deniz Anıl Ertargın: Futbola başlamanızı ve devam etmenizi sağlayan kişi ve kişiler kimler?
O isimlerin en önemlisi babamdır. Beni çocukluğumda parka götürürdü ve beraber futbol oynardık. Sonrasında da bu konuda beni hep destekledi.
 
Şeyda Nur Baran: Neden Beşiktaş’a gelmeyi tercih ettiniz?
Beşiktaş sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da büyük takımlarından biri. Benim de hedeflerim büyük olduğu için bana en uygun kulübün Beşiktaş olduğuna karar verdim.
 
Deniz Anıl Ertargın: Yurtdışı ve yurtiçinde en beğendiğiniz futbolcular kimlerdir?
Avrupa’da Fabregas’ı ve Zidane’yi beğeniyorum. Türkiye’den ise özellikle seçtiğim bir isim yok.
 
Şeyda Nur Baran: Hedeflerin neler?
İlk olarak Beşiktaş’ın ilk onbirinde yer almak ve burada senelerce oynayıp kupalar kazanmak istiyorum. İkinci hedefim de bir gün milli takımın formasını giyebilmek.
 
Deniz Anıl Ertargın: Şu ana kadar hiç şampiyonluk sevinci yaşadınız mı? Bu sevinci Beşiktaş ile yaşayacağınıza inanıyor musunuz?
Daha önce Arsenal’in U18 ve PAF takımıyla şampiyonluk yaşadım. Beşiktaş’ta da bunu yaşayacağıma inanıyorum. Çünkü çok iyi bir takımımız var ve çok çalışıyoruz. Umarım bu mutluluğa erişiriz.
 
Şeyda Nur Baran: Beşiktaş taraftarını nasıl buluyorsunuz?
Dünyada 1 numara olduklarını söyleyebilirim. Sonuçta Avrupa takımları da buraya geldiklerinde çok etkileniyorlar, büyüleniyorlar. Bizim en önemli itici gücümüz; taraftarlarımız.
 
Deniz Anıl Ertargın: Beşiktaş’ta oynamak nasıl bir duygu?
Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. O formayı giymek ve herkesin önünde onun için mücadele etmek gurur verici.
 
Şeyda Nur Baran: En iyi anlaştığınız futbolcu kim?
Herkesle aram çok iyi, güzel bir iletişimimiz var. Ama özellikle Mehmet Akgün ve Olcay (Şahan) Abi ile daha çok vakit geçiriyorum.
 
Deniz Anıl Ertargın: Bu sezon geçen sezonlara göre Beşiktaş’ta yeni bir yapılanma var ve gençlere daha çok şans veriliyor. Bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz?
Hocamız sadece Beşiktaş’ta değil daha önceki takımlarında da gençlere hep önem vermiştir. Bu bizim için çok büyük bir fırsat ve bunu değerlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz.
 
Deniz Anıl Ertargın: Futbolcu olma yolunda gençlere ne tavsiye edersiniz?
Futbolu ve okulu bir arada götürmelerini tavsiye ediyorum. Ben de o yollardan geçtim ve ne kadar zor olduğunu biliyorum ama bu hayattaki en önemli şeylerden biri iyi bir eğitim almak.
 
Şeyda Nur Baran: Samet Aybaba ve ortam hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ortamımız çok iyi. Tecrübelilerle gençler birbirine kaynaşmış durumda. Hocamız da bu ortama önemli katkı sağlıyor. Ben burada olduğum için gerçekten çok mutluyum.
 
Deniz Anıl Ertargın: Taraftarlarımıza iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?
Bilsinler ki; biz elimizden geleni yapıyoruz. Büyük işler başaracağımıza inanıyoruz. Onların desteğiyle bu daha da kolaylaşacaktır.
 
Şeyda Nur Baran&Deniz Anıl Ertargın: Teşekkür eder başarılar dileriz.
 
BEŞİKTAŞ DERGİLERİNE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ