HABERLER

16.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:77 Galatasaray MP:86

Erkek Basketbol Takımımız, Rixos Cup üçüncülük maçında Galatasaray MP’ye 86-77 mağlup oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Cevher, Muratcan, Christopher, Jerrells ve Vidmar beşiyle çıktı.
 
Takımımız, karşılaşmaya Vidmar’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerden sonra ilk 5 dakika 11-11 eşitlikle geçildi. Bu bölümden sonra hücumlarda üst üste top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, rakibinin dış atışlardan bulduğu basketlere de engel olamayınca ilk çeyreği 28-19 geride tamamladı.
 
Barış’ın 2 sayılık basketiyle ikinci çeyreğe başlayan ekibimiz, rakibini pota altında durdurmakta zorluk çekti. Hücumda top kayıpları yapan ve ribauntlarda sorun yaşayan takımımız, Christopher’ın dış atışlardan bulduğu basketlerle rakibine karşılık vermeye çalıştı. Siyah-beyazlılarımız, istediği oyunu ortaya koyamadığı ilk yarıyı 52-37 geride tamamladı.
Karşılaşmanın 2. yarısına ekibimiz; Vidmar, Cevher, Muratcan, Christopher ve Jerrells beşi ile çıktı.
 
3. çeyreğe siyah-beyazlılarımız, Cevher’in pota altından bulduğu basketle başladı. Bu bölümde rakibine oranla hücumda ve savunmada daha etkili oynayan takımımız, 2. yarıda 5 dakika geride kalırken farkı 9 sayıya indirmeyi başardı (58-49). Çeyreğin son bölümünde hücumlardan boş dönen ve rakibini savunmada durduramayan takımımız, farkın açılmasına engel olamadı. Siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 72-57 geride bitirdi.
Son bölümde bir süre iki takım da skor üretemezken, Barış'ın pota altından bulduğu sayılarla etkili olan siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya 80-70 geride girdi. Hücumda biraz daha hareketli oynamaya başlayan takımımız, son 2 dakikaya girilirken farkı 4 sayıya indirdi (81-77). Kalan dakikalarda öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen ekibimiz, sahadan 86-77 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmada en skorer oyuncularımız, 16’şar sayı ile oynayan Muratcan ve Vidmar oldu.