HABERLER

15.09.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:80 Banvit:81

Erkek Basketbol Takımımız, Rixos Cup yarı final maçında Banvit’e 81-80 mağlup oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Christopher, Cevher, Muratcan, Jerrells ve Vidmar beşiyle başladı.
 
Takımımız, maça Cevher’in art arda bulduğu 2 sayılık basketlerle başladı. Etkili savunma yaparak rakibini durduran ekibimiz, hücumda Christopher ve Tutku ile bulduğu basketlerle rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Çeyreğin son dakikasında üst üste top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, Banvit’in farkı eritmesine engel olamadı ancak ilk bölümü takımımız, 19-16 önde tamamladı.
 
2. çeyreğe Tutku’nun 2 sayılık basketiyle başlayan ekibimiz, ilk dakikalarda hücumda sıkıntılar yaşadı. Buna rağmen savunmada etkili olan takımımız, üstülüğünü korudu ve ilk yarının son 5 dakikasına 28-24 önde girdi. Jerrells’in oyuna girmesiyle hücumda toparlanan ve Tutku’nun sayılarıyla etkili olan siyah-beyazlılarımız bir ara farkı 10 sayının üstüne çıkardı. Çeyrek sonuna kadar etkili olmaya devam eden ekibimiz, Jerrells’in son saniyede attığı 3 sayılık basketle soyunma odasına 43-34 galip girdi. Ancak 2. yarıya başlanırken hakem kararı ile verilen 3 sayı geri alındı ve skor 40-34’e getirildi.
 
3. çeyreğin ilk sayılarını ekibimiz, Jerrells’in elinden kazandı. Christopher ve Jerrells’in hücumda etkili oyunu ile art arda basketler bulan takımımız, çeyreğin son 5 dakikasına 55-49 üstünlükle girdi. Hızlı hücumlarla rakibini savunmada zor durumda bırakan siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 63-53 önde bitirdi.
 
Son bölümde ilk sayılarını ekibimiz, Tutku’nun 2 sayılık basketiyle kazandı. Hücumdaki etkinliğini arttıran takımımız, Cevher’in etkili oyunuyla son 5 dakikaya 74-66 önde girdi. Kalan dakikalarda inişli çıkışlı bir performans sergileyen siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 81-80 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 19 sayıyla yıldızlaşan Cevher olurken, Christopher ve Tutku 18’er sayı ile oynadılar.