HABERLER

26.06.2012

BASKETBOL

Erman Kunter İmzaladı

Erkek Basketbol Takımımız’ın yeni antrenörü Erman Kunter, düzenlenen törenle sözleşme imzaladı.


Akaretler’deki Divan Kurulu Lokalimiz’de gerçekleştirilen imza törenine Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreterimiz Mesut Urgancılar, Kartal Yuvaları Komitesi Üyemiz Metin Albayrak, Tesisler Komitesi Üyemiz Berkan Gocay, Basketbol Komitesi Üyemiz Abdullah Sözer ve yeni antrenörümüz Erman Kunter katıldı.
 
İmza töreninde konuşan Başkanımız Fikret Orman, hayatının en önemli günlerinden birini yaşadığını belirterek, “Beşiktaş’ta basketbol oynadığım dönemlerde Erman Kunter takımın yıldızıydı. Onun lider oyunculuğuyla büyüdük ve basketbolu onunla beraber sevdik. Bugün de kendisiyle sözleşme imzalamak bize nasip oldu” diye konuştu. Transfer görüşmelerinin çok kısa bir süre içinde neticelendiğini ifade eden Başkanımız Fikret Orman, “Öncelikle hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Camiamız da bu transferden ötürü oldukça mutlu. Çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Vizyonumuz, Beşiktaş’ı Beşiktaşlılar’la beraber yönetmekti. Buna uygun olarak Erman Kunter hocamız oldu. Taraftarlarımıza, camiamıza tekrar hayırlı olsun. Allah, hocamızla beraber nice şampiyonluklar yaşamayı nasip etsin ” dedi. Beşiktaş’ın hedeflerinin önümüzdeki sezon daha yüksek olacağını da sözlerine ekleyen Başkanımız, “Geçen sezon kazandığımız başarılar ortada. Kulübü yönetenler olarak tüm takıma destek vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
Transfer sürecini anlatan Basketbol Komitesi Üyemiz Abdullah Sözer, Erman Kunter’in Fransa’daki takımıyla transfer görüşmesi halindeyken Beşiktaş’tan gelen teklif üzerine görüşmelerini sonlandırdığını belirterek, “İki tarafın da çabasıyla yaklaşık 12 saatte bu işi sonlandırdık. Hakiki Beşiktaş’ın çocuğunu Beşiktaş camiasına takdim ettik” dedi.
 
Konuşmasına “Yuvama geri döndüm” diyerek başlayan Erman Kunter ise yaptığı açıklamada “Burada olduğum için çok mutluyum. Zor bir göreve geldik. Geçen sezonu 3 şampiyonlukla tamamlamış ve çıtayı yükseltmiş bir takımla çıtayı daha da yukarı taşımaya çalışacağız. O başarıları yaşatan antrenöre ve oyunculara tekrar teşekkür ediyorum. Bu başarıları tekrar yaşatmaya çalışacağız. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Beklentiler yüksek ve herkes de bunun farkında. Aramıza yeni katılacak oyuncuların da bunun farkında olması gerekiyor. Zirveye çıkmak kolay ama zirvede kalıcı olmak zor iş” ifadelerini kullandı. İlk amaçlarının şampiyon kadroyu korumak olduğunu belirten deneyimli antrenörümüz, “Yabancı sayısında bir değişiklik yapamayacağımıza göre Türk oyuncular takviye ederek daha güçlü bir ekip haline gelmek istiyoruz. Euroleague’de çok üst düzey maçlar oynayacağız. Bu yüzden üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yaparak kadroyu korumak ilk planımız” şeklinde konuştu.
 
İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkanımız Fikret Orman, gelen bir soru üzerine Milangaz’a herhangi bir kırgınlıklarının olmadığını söyleyerek, “Milangaz’la çok önemli başarılara imza attık. Onları da desteklerinden dolayı her konuda ön plana çıkartmaya çalıştık. Biz onların değerini yükseltmeye çalıştık onlar da karşılığını vermeye çalıştılar” dedi. Basketbolu da futbol da olduğu gibi bir şirket haline getirmek istediğini de sözlerine ekleyen Başkanımız, birkaç şirketle sponsorluk görüşmelerinin devam ettiğini belirterek “Basketbol artık önemli gelirleri olan, oyuncularının da yüksek rakamlar kazandığı bir sektör. Beşiktaş’ta bu oluşumu tam anlamıyla profesyonel bir hale getirmeye çalışacağız” dedi.
 
Başkanımız Fikret Orman, bir gazetecinin Ergin Ataman’ın ayrılmasının kendisinde kırgınlık oluşturup oluşturmadığı üzerine sorduğu soruya “Ergin hocama kazandırdığı şampiyonluklardan ötürü teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir performansla büyük başarıla imza attık. Kendisinin tercihini değerlendirmek istemiyorum. Bu, kendisinin bileceği bir iş. Ancak ayrılmadan önce arayıp Allahaısmarladık demesini beklerdim. Beşiktaş’ı Beşiktaşlılık ruhuyla yanan insanlarla yönetmek istiyorum. Futbol ve basketbol takımlarımız da bu doğrultuda şekilleniyor. Beşiktaş’ta kullan ve ayrıldıktan sonra arkasından kötü konuş dönemi bitmiştir. Ergin hocayı da Carlos Carvalhal’i gönderdiğimiz gibi uğurlamak isterdik” şeklinde cevap verdi.
 
Önümüzdeki sezon maçları Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayarak Euroleague maçlarında Beşiktaş taraftarının coşkusunu Avrupa’ya da göstermek istediklerini ifade eden Başkanımız Fikret Orman salon konusu tam anlamıyla çözüme kavuştuğunda gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti.