HABERLER

29.04.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz Avrupa Şampiyonu

Beşiktaş Milangaz Takımımız, EuroChallenge Kupası'nı kazanarak tarih yazdı.

Debrecen Fonix Hall’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Zoran Erceg, Mensah Bonsu, Carlos Arroyo, Serhat Çetin ve David Hawkins beşi ile başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, maçtaki ilk sayısını Mensah Bonsu ile buldu. Savunmada disiplinli bir görüntü çizen ekibimiz, ilk dakikayı 3-0 önde geçti. Rakibini dış atışlara zorlayan takımımız, savunma ve hücum ribaundlarında gösterdiği başarılı performansla ilk periyotun yarısını 15-3 önde tamamladı. Pota altını etkili kullanan siyah-beyazlılarımız, kazandığı serbest atışlarla skor üstünlüğünü sürdürdü. Zoran Erceg ve Mensah Bonsu’nun 10’ar sayı ürettiği periyotu ekibimiz 27-15 önde tamamladı.
 
İkinci periyota Zoran Erceg’in basketiyle başlayan takımımız, hemen ardından Marcelus Kemp’in 3 sayılık basketiyle farkı bir anda 17 sayıya kadar çıkardı. Farkı eritmek isteyen rakibine alan savunmasıyla karşılık veren siyah-beyazlılarımız, savunma ribaundularında istediği başarıyı sağlayamayınca 17 sayılık fark periyotun bitimine 5 dakika kala 8 sayıya kadar düştü. Siyah-beyazlılarımız, periyotun son bölümünde hücumda istediği tempoyu tutturamasa da savunmada dengeyi sağladı ve ilk yarı 44-40 üstünlüğümüzle tamamlandı.
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıya Mensah Bonsu’nun hücum ribaundundan bulduğu sayıyla başladı. Dış atışlarla skor üretmeye çalışan rakibine öne geçme fırsatı tanımayan ekibimiz, üçüncü periyotun ilk 5 dakikasını 50-48 önde tamamladı. Pota altına top taşımakta zorlanan ekibimiz, üçüncü çeyreğin bitimine 1 buçuk dakika kala 55-53 geriye düştü. Periyotun son dakikasında toparlanan siyah-beyazlılarımız, son çeyreğe 57-55 önde girdi.

Son periyota tempolu başlayan takımımız, ilk üç dakikada rakibine 7-2’lik üstünlük sağladı. Serbest atışlardan bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın son 5 dakikasına 71-66 önde girdi. Carlos Arroyo’nun arka arkaya attığı 3 sayılık basketlerle oyundaki hakimiyetini devam ettiren takımımız, yaptığı alan savunmasıyla rakibini dış atışlardan skor üretmeye zorladı.
Takımımız, son dakikasına 7 sayı farkla önde girdi maçtan 91-86 galip ayrıldı ve FIBA EuroChallenge Kupası’nda şampiyon oldu.

Beşiktaş Milangaz Takımımız’da Mensah Bonsu 26 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken onu Zoran Erceg 25 sayı ile takip etti. Arroyo 15, Hawkins 13, M.Kemp 8 ve E.Dağlı 4 sayı ile oynadı.