HABERLER

'Her yaşta kitap okumak güzeldir'

Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyelerimiz Ali Çıtak ve Sergen Aslan sordu, genç kalecimiz Umut Kaya yanıtladı.

Ben Ali Çıtak. Özel Tarhan İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisiyim. 9 yaşımdayım. En sevdiğim dersler, bilgisayar, beden eğitimi ve matematik. Büyüyünce ressam olmak istiyorum. En sevdiğim futbolcular ise Quaresma, Veli ve Fernandes.

Ben Sergen Aslan. Ferda Turan Takmaz İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisiyim. 7 yaşımdayım. En sevdiğim dersler, matematik ve beden eğitimi. Büyüyünce futbolcu olmak istiyorum. En sevdiğim futbolcular da Quaresma, Veli ve Fernandes.

Biz Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyeleri olarak, genç kalecimiz Umut Kaya’yı BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu ağabeyimizle sohbet edip, beraber fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...

Sergen Aslan: Hangi tarihte, nerede doğdun?
1990 yılında İstanbul’da doğdum.

Ali Çıtak: Bu kadar çok spor dalı varken, kaleceliği seçmenin sebebi neydi?
6 yaşımdayken bir sene yüzdüm. 7 yaşımdayken basketbol ve futbol oynamaya başladım. Bir süre ikisini bir arada yürüttüm. Kalecilikte yetenekliydim. 15 yaşımda Beşiktaş’a transfer olunca diğer spor dallarını bıraktım ve futbolu seçtim.

Sergen Aslan: Niçin kaleci olmak istedin?
Küçükken mahallede arkadaşlarla hep futbol oynardık. Ben de hep kaleye geçerdim. Çünkü ellerimin, ayaklarımdan daha iyi olduğunu düşünüyordum. Atlamayı, zıplamayı da severdim. Sert zeminde bile atlasam canım acımazdı.

Ali Çıtak: Kalecilik nasıl bir duygu, güzel mi?
Kalecilik zor bir meslek, daha çok çalışmak ve efor sarf etmek gerekiyor. Ama kalede olmak güzel bir duygu. Çünkü takımda en önemli oyuncu olduğunu hissediyorsun. Kalecisi iyi olan bir takım her zaman başarılı olur.

Sergen Aslan: Maçlara çıkarken içinden ne geçiyor?
Bugüne kadar Beşiktaş’ın altyapı takımlarında oynadım; U-15, U-16, U-17 ve A2. Beşiktaş formasıyla ilk maça çıktığımda heyecanlanmıştım. O zaman 15 yaşımdaydım. A takımla ilk kadroya girişim ise Helsinki maçıydı. Yine o maç için sahaya çıkarken de çok heyecanlandım. Beşiktaş’ta oynamak farklı bir şey, ayrıcalık.

Ali Çıtak: Beğendiğiniz sporcular kimler?
Türkiye’de en beğendiğim oyuncu Fernandes. Quaresma’yı beğenirim. Guti’yi çok beğenirdim. Zaten küçüklüğümden beri kendisine ayrı bir hayranlığım vardı.

Sergen Aslan: Kitap okumayı seviyor musun?
Evet, seviyorum. Çünkü kitap okumak, hem kültürümüzü geliştirir hem de bazı şeyleri daha farklı düşünmemizi sağlar. Kitap okumanın yaşı yoktur. Her yaşta kitap okumak güzeldir.

Ali Çıtak: Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?
Genelde ailemle vakit geçiriyorum. Bunun dışında sinemaya gitmeyi, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok severim. Ayrıca basketbol oynarım.

Sergen Aslan: Kaleciliğin en sevdiğin tarafı ne?
Kaleciliğin en sevdiğim taraflarından biri de riskli olması. Hata yapma şansın yok, yaparsan gol yersin. Macerayı sevdiğim için kaleciliğin verdiği heyecanı da seviyorum. Oyunu sürekli yönlendirmek, gidişatını sezmek zorundasınız. Ve mutlaka ki sahanın içindeki en güçlü futbolcu olmanız gerekiyor.

Ali Çıtak: Hangi yemeği seviyorsun?
Her yemeği severim. Çünkü hepsinin içinde farklı besinler, proteinler var. Zaten bence bir futbolcu yemek ayrımı yapmamalı.

Sergen Aslan: Rüştü Reçber ve Cenk Gönen’le iyi anlaşıyor musun?
Her ikisiyle de aram çok iyi. Bana her konuda çok yardımcı oluyorlar. Rüştü Abi zaten tartışmasız Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi. Bana kendi yeteneklerini aktarmaya çalıştı.

Ali Çıtak: Maçlara nasıl hazırlanıyorsun?
Herkesin farklı bir tarzı vardır. Kimisi kitap okuyarak kimisi müzik dinleyerek hazırlanır. Ben genelde müzik dinleyerek hazırlanıyorum.

Sergen Aslan: İdollerin kimler?
Buffon ve Casillas... Bir gün onlar kadar başarılı ve dünyaca ünlü olmak istiyorum.

Ali Çıtak: Futbolun insanlara faydaları nelerdir?
Futbol, öncelikle insanlara sabırlı olmayı öğretiyor. Küçükken benim sinirli bir yapım vardı. Futbola başladığımdan beri daha sakin bir insanım, daha rahatım, sinirlerim alınmış gibi. Kendimi hem fiziksel hem zihinsel olarak daha iyi hissediyorum.

Sergen Aslan-Ali Çıtak: Teşekkür eder, başarılar dileriz.