HABERLER

26.02.2012

BASKETBOL

Fenerbahçe Ülker:86 Beşiktaş Milangaz:82

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımımımız, Fenerbahçe Ülker'e 86-82 yenildi.

Ülker Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Barış, Serhat, Hawkins, Mensah-Bonsu ve Arroyo beşi ile çıktı.
 
Barış Hersek’in basketiyle ilk sayısını bulan siyah-beyazlılarımız, Mensah-Bonsu’nun pota altından ürettiği sayılarla ilk 5 dakikayı 11-9 önde geçti. Fenerbahçe’nin peş peşe gelen basketlerine engel olamayarak geriye düşen ekibimiz, üstünlüğünü kaybetti. Kaya Peker, Hawkins’e yaptığı sportmenlik dışı hareketlerden dolayı oyundan diskalifiye edildi. Ancak hemen ardından Hawkins için de diskalifiye kararı verildi. Hücum gücü düşen ekibimiz, ilk çeyreği 27-17 geride bitirdi.
 
2. çeyreğe hırslı başlayan siyah-beyazlılarımız, farkı indirmeye çalıştı. Serbest atışlardan gelen basketlerle etkili olan takımımız, Arroyo’nun 3 sayılık basketiyle farkı 8 sayıya indirdi ve ilk yarı sarı-lacivertlilerin 48-40 üstünlüğüyle sona erdi.
 
İkinci yarıya Morrison, Ersin, Arroyo, Mensah-Bonsu ve Serhat beşi ile çıkan ekibimiz, ilk sayısını Morrison’la buldu. Etkili hücumlar yapan siyah-beyazlılarımız, Ersin’in peş peşe bulduğu sayılarla 23. dakikada farkı 3 sayıya indirdi (55-52). Savunmada çok etkili olan ekibimizde, Adam Morrison kaptığı topu sayıya çevirerek 25. dakikada öne geçmemizi sağladı (55-56). Çeyreğin son 2 dakikasına 64-64 eşitlikle girildi. Siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 1 dakikasına Serhat’ın üç sayılık basketi ile 67-64 önde girdi. Ekibimiz 3. çeyreği 67-66 önde tamamladı.
 
Ekibimiz karşılaşmanın son çeyreğinin ilk dakikası sayı üretmeyi başaramadı. Morrison’un basketleriyle etkili olan takımımız, Serhat Çetin’in üçlüğüyle 79-77 öne geçmeyi başardı. Son dakikalarda Fenerbahçe hücumlarını engelleyemeyen ekibimiz, son 2 dakika oynanırken 81-80 geriye düştü. Son hücumlarda istediği sayıları alamayan takımımız, karşılaşmadan 86-82 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu, 18 sayı ile Mensah-Bonsu olurken, Arroyo 17 sayı, Ersin ve Morrison 15’er sayı ile oynadılar.