HABERLER

05.02.2012

VOLEYBOL

Beşiktaş:3 Pursaklar İhtisas:2

Bayan Voleybol Takımımız, ligin 15. haftasında Pursaklar İhtisas’ı 3 – 2 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Yeliz, Maiko, Duygu, Zülfiye, Sinem, Olena, Pınar(L) ilk altısı ile çıktı.
Karşılaşmanın ilk setine tutuk başlayan ekibimiz, ilk teknik molaya 8 – 5 geride girdi. Moladan sonra rakibinin hücumlarına karşılık vermekten zorlanan siyah-beyazlılarımız, 2. teknik molayada 16 – 11 geride girdi. Setin bu bölümünden sonra üstün bir performans sergileyen ekibimiz, üst üste yaptığı etkili hücumlardan sayı bularak rakibini yakalamayı başardı. Güzel oyununu set sonuna kadar sürdüren siyah-beyazlılarımız ilk seti 25 – 20 önde tamamladı ve setlerde 1 – 0 önde geçti.
Çekişmeli bir mücadelenin sergilendiği 2. setin ilk teknik molasına ekibimiz, 8 – 7 geride girdi. Karşılıklı sayıların alındığı setin 2. teknik molasına 16 – 15 geride giren ekibimiz, moladan sonra toparlanamadı ve bu seti 25 – 20 kaybetti. Karşılaşmaya eşitlik geldi(1 – 1).
3. setin başlarında etkili hücumlar yapamayan ve rakip topları karşılamakta zorluk çeken siyah – beyazlılarımız, ilk teknik molaya 8 – 6 geride girdi. Moladan sonra toparlanan ve arka arkaya sayılar bulan ekibimiz, muhteşem bir performans sergileyerek ikinci teknik molaya 16 – 13 önde girdi. Moladan sonra etkili savunma yaparak rakibinin kolay sayı bulmasını engelleyen siyah – beyazlılarımız, son hücumlarda Maiko’nun etkili oyunu ile bu seti 25 – 23 kazandı ve skoru 2 – 1 yaptı.
Karşılaşmanın 4. setine iki takımda karşılıklı sayılar bularak başladı. Bloklarda hata yapan siyah-beyazlılarımız, ilk teknik molaya 8 – 5 geride girdi. Moladan sonra ard arda 2 sayı bulan ekibimiz, rakibi ile arasındaki skor farkını kapattı. Setin devamında hücumlarda hata yapan siyah – beyazlılarımız, 2. teknik molaya 16 – 12 geride girdi. Moladan sonra üstün oynayan taraf olan ekibimiz, skoru 20 – 20’ye getirdi. Son topları iyi kullanamayan siyah – beyazlılarımız, seti 25 – 22 kaybetti ve skor 2 – 2’ye geldi.
Maçın son setine etkili başlayan takımımız, ilk teknik molaya 8 – 5 önde girdi. Moladan sonra üstünlüğünü devam ettiren ekibimiz, bir ara skor 11 – 7’ye getirdi. Beşiktaşımız setin devamında da üstünlüğünü sürdürdü ve seti 15 – 12, karşılaşmayı da 3 – 2 kazandı.