HABERLER

10.10.2011

BASKETBOL

Banvit:73 Beşiktaş Milangaz:75

Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu’ndaki ikinci maçında Banvit ile karşılaşan Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, rakibini 75-73 yendi.

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’ndaki mücadeleye taraftarlarımızın müthiş desteğiyle başlayan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmaya Semih Erden, Kemp, Hawkins, Deron Williams, Ersin Dağlı beşi ile çıktı.
 
Deron Williams’ın peş peşe gelen sayılarıyla mücadeleye başlayan takımımız, ilerleyen dakikalarda Banvit savunmasını aşmakta güçlük çekti. İlk çeyrekte etkili oyunuyla dikkat çeken Banvit, mücadelenin ilk 10 dakikasını 20-13 önde bitirdi. İkinci çeyreğin başlamasıyla birlikte oyunun kontrolünü ele geçiren takımımız, Deron Williams’ın sayılarıyla öne geçmeyi başardı ve soyunma odasına 37-33 galip giden taraf oldu.
İkinci yarıya Deron Williams, Semih Erden, Zoran Erceg, Can Akın ve  Hawkins beşi ile çıkan ekibimiz, Semih Erden’in basketleri ile üçüncü çeyreğe başladı. Rakibinin üç sayılık basketlerine, pota altından bulduğu sayılarla karşılık veren ekibimiz, kontrollü oyununu çeyrek sonuna kadar devam ettirdi ve Banvit’in farkı kapatma çabalarını sonuçsuz bırakarak üçüncü çeyreği 52-60 önde tamamladı.
 
Karşılaşmanın son bölümüne tutuk başlayan ekibimiz sayı bulmakta zorlansa da etkili savunması ile rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi. Dördüncü periyotta hücum organizasyonlarında etkili olamayan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanını bitimine 3 dakika kala Semih Erden’in basketi ile skoru 65-68 yaptı. Bitime 45 saniye kala Hawkins’in üç sayılık basketi ile skoru 68-74 yapan ekibimiz, karşılaşmayı 73-75 kazandı.
 
17 sayı atan Deron Williams, takımımızın en skorer ismi olurken, Semih Erden 13 sayı, Hawkins 12 sayı kaydetti.