HABERLER

02.10.2024

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Giovanni van Bronckhorst’tan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Eintracht Frankfurt maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu:

“UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçımızı oynayacağız. İlk maçtaki sonuçtan sonra yarın reaksiyon vermemiz gerekiyor. İç sahada kazanmak daha kolay. Taraftarlarımız yanımızda olacak.

Rakip liginde ikinci sırada. İyi organize oluyorlar. Fiziksel olarak güçlüler. Maça iyi hazırlandık. Güzel oynayarak kazanmaya çalışacağız.

Maçta kararları hakem ve VAR veriyor. Bazı kararlara katılmasak da saygı göstermek gerekiyor.

Masuaku, Onur ve Svensson kadroya dönüyorlar. İdmanlarda iyi performans gösteren oyuncuları tercih ediyoruz. Ajax maçında yaptığımız tercihlerle iyi bir sonuç elde edemedik. Sonra neleri yanlış yaptığımıza baktık ve ligde Kayserispor maçına o şekilde hazırlandık ve kazandık. Frankfurt maçına da aynı şekilde hazırlandık.

Orta sahada birçok seçeneğimiz var. Salih iyi bir oyuncu. Performansa göre tercih yapıyorum. Fikstür yoğunluğu nedeniyle ilerleyen dönemde rotasyon yapma ihtiyacı doğacak.

Her maçı kazanmak isterim ve takımı da bu şekilde hazırlarım. Büyük bir kadromuz var. Her oyuncuya süre vermeye çalışıyorum. Geleceğe pozitif bakıyoruz. Çalışkan oyunculara sahibiz.

Semih, Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından. Geçen sezon önemli işler yaptı. Bu sezona da iyi başladı. Gelişim göstermesi gerekiyor. Kendisi için enerji harcıyorum. Neden oynamadığını kendisi biliyor. Umuyorum daha güçlü dönecek.

Avrupa’da zaten zorlu sekiz maçımız varken bir de bu maçların ardından yedi kez deplasmana gitmek daha da zorlayıcı. Bu nasıl oldu bilmiyorum. Algoritma mı var birisi mi yaptı bilmiyorum. Bu ihtimal casinoda yedi kere siyah gelme ihtimali kadar zor. Twente maçından sonra deplasman yok ama ritmi bozmamak adına deplasmanda hazırlık maçı yapabiliriz.”