HABERLER

25.09.2024

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Giovanni van Bronckhorst ile Futbolcumuz Mert Günok’tan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Giovanni van Bronckhorst ile futbolcumuz Mert Günok, UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax ile oynayacağımız maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu:

Giovanni van Bronckhorst: “Maça iyi hazırlandık”

“Sezona iyi başladık. Süper Kupa’yı aldık. Lige iyi başladık. UEFA Avrupa Ligi için Hollanda’dayız. Çok iyi bir rakibe karşı oynayacağız. İyi hazırlandık. Galibiyet hedefliyoruz. Kolay olmayacak. Gücümüzü göstermeye çalışacağız.

Takımda birçok oyuncu değişti. Deneyimli oyuncular aldık. Kaliteli bir ekibimiz var. Bunu sahada görüyoruz. Takımda huzur var. Emek vermeye devam etmek zorundayız. Başlangıç olarak mutluyum. En büyük hedefimiz şampiyonluk. Her kulüp için huzur önemli. Bence huzura kavuştuk. Güçlü bir kadromuz var. Farklı taktikler yapabiliyoruz. Sezon boyunca bazı oyuncuları dinlendireceğiz, bazılarına da fırsat vereceğiz.

Türkiye’de iyi kulüpler var. Futbola tutku var. Bana sevgi gösteriliyor. Taraftarlar muhteşem. Avrupa’da iyi sonuçlar almak çok önemli. Ajax maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Ocak ayından sonra da Avrupa’da var olmak istiyoruz.

Yarın iki hücum yapmak isteyen kadro göreceksiniz. Defansı iyi yapan ekip bence iyi bir sonuç alacaktır. Güçlü ve deneyimli bir takımız. Takımdaki oyuncular her türlü seviyede oynadılar. Kadromuz yenilendi. Rakibi iyi tanıyorum. Çok önemli bir maç oynayacağız ve kazanan taraf olmak istiyoruz.

Maçın anahtarı topa sahip olmak. Topa sahip olan taraf oyunu domine edecektir. Onlar da biz de topa sahip olmaya çalışacağız. Top onlardayken iyi savunma yapmalıyız.”

Mert Günok: “Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz”

“Burada olmaktan mutluyuz. Yarın güzel bir maç bizi bekliyor. İki takım için de zor bir maç olacak. İyi hazırlandık. Güzel bir atmosfer olacağına inanıyorum. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Geçtiğimiz sezona göre daha oturaklı oynuyoruz. Bu kulvarda gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Maç maç bakıyoruz. Bu kulvara iyi başlamak istiyoruz. Bizden ne istediğini net bir şekilde belirten bir hocamız var. Rakipleri iyi analiz ediyoruz. Hocanın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Sezona kupayla başladık. Lige de iyi başladık. Bu da bize öz güven getirdi.”