HABERLER

25.09.2024

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş Akademi Quantum Sports ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Beşiktaş Akademi, bünyesine katılacak genç yeteneklerin belirlenmesinde ve belirlenen yeteneklerin bilişsel (cognitive) becerilerini daha da ileriye götürebilmek için QuantumSports ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Bu iş birliği çerçevesinde, QuantumSports Türkiye partneri olduğu BrainsFirst uygulamalarını Beşiktaş Akademinin kullanımına sunacak.

BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nde bir araya gelen; Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlumuz Mehmet Ekşi ve Quantum Sports Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selçuk Ergin iş birliği protokolünü imzaladı.

Fırat Fidan, iş birliği anlaşması hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Beşiktaş olarak, genç yeteneklerimizin her alanda en iyi eğitimi almaları için çalışıyoruz. QuantumSports ile yapılan bu iş birliği sayesinde, oyuncularımızın zihinsel kapasitelerini geliştirmelerine katkı sağlarken, onları her açıdan geleceğin profesyonel futbolcuları olarak yetiştireceğiz.”

Mehmet Selçuk Ergin iş birliği anlaşması için şu ifadeleri kullandı:

“2010 senesinde Amsterdam’da kurulan BrainsFirst firması 10 sene boyunca çeşitli futbol akademilerinde genç oyuncuların bilişsel becerilerini ölçümledi ve gelişmelerini takip etti. Bu süre zarfında testlerde başarı gösteren oyuncuların hangilerinin elit ligler seviyesine yükseldiğini gözlemleyerek başarı için gerekli kriterleri belirledi.

2020 senesinden itibaren de Avrupa ve dünyada çeşitli futbol kulüplerinin altyapılarında BrainsFirst uygulaması kullanılmaya başlandı. Halen yaklaşık 40'tan fazla kulüp BrainsFirst hizmetlerinden yararlanmaktadır. Türkiye liglerinde BriansFirst ailesine ilk katılan Beşiktaş Futbol Akademisi oldu.

Beşiktaş Futbol Akademi BrainsFirst ile belirleyeceği elit altyapı oyuncuları üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmayı, onlara farklı antrenman teknikleri uygulamayı ve bu sayede A Takım seviyesine yükselmeleri sonrasında da olası transfer bedelleri ile kulübe gelir kaynağı yaratmayı hedeflemektedir.”

İmzalanan stratejik iş birliği kapsamında; Beşiktaş Futbol Akademisi’nin yenilikçi ve modern eğitim anlayışını bir adım ileriye taşıyarak, genç yeteneklere en güncel bilimsel desteklerin sağlanması amaçlanıyor.