HABERLER

21.09.2024

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kulübümüzün 2024 Yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Başkanımız Hasan Arat, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, Divan Başkanlık Kurulu Üyelerimiz, Denetim Kurulu Başkanımız Gökhan Tiryaki, Denetim Kurulu Üyelerimiz ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldılar.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Medeniyet güzel şey, konuşabiliyoruz. Beşiktaş’ın geleceğini konuşuyoruz. Akıllı insanlarla konuşmak insana keyif veriyor. Kendimi ve camiamızı şanslı görüyorum.

Futbol Takımımız iyi gittikçe biz de iyi oluyoruz. Takımımızın oyunu keyif veriyor. İnşallah şampiyon oluruz. 5-0’lık Galatasaray maçında Gedson’un golünde ayağa fırladım ve bir hareket yaptım. Takım o kadar iyi ki kendimi tutamadım.

Banka borcuna çok önem veririm. Benim görebildiğim kadarıyla bankalara olan borcumuz ödenir.

Kendi paranı bu kadar rahat harcamazken kulübün parasını nasıl bu kadar rahat harcayabilirsin. Eski yönetimin aldığı futbolcuları göndermekte zorluk yaşandı. O anlaşmalara imza atanlar çekip gittiler, şimdi bu yönetim bu sorunla uğraşıyor. Evinizde yapsanız çocuklarınız izin vermez. Başkana bu paraların peşine düşmeniz lazım dedim.

BJK-KABATAŞ VAKFI Okulları’nda bin öğrenciye yaklaştık ve lise giriş sınavında Türkiye birincisi bizim okulumuzdan çıktı. Lise mezunlarımız dünyanın en iyi üniversitelerine kabul edildiler.

İnşallah yarınlar bugünlerden iyi olacak.”

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Üyemiz Özgür Şentürk, Kulübümüzün mali durumu hakkında Divan Kurulu Üyelerimizi bilgilendirdi.

Başkanımız Hasan Arat, Divan Kurulu Üyelerimize hitaben şunları söyledi:

“Son toplantımızdan bu yana ciddi çalışmalar yaptık. Sizler bize inancınızı kaybetmediniz. Taraftarlarımız sürekli bize destek oldu. Tüm Beşiktaşlılara destekleri için şükranlarımı sunuyorum.

Beşiktaş saha içinde ve dışında büyük değişimler yaşamaktadır. Büyük camialarda kısa sürede onarım yapmak zordur. Beşiktaş, bahane üretmek yerine sonuç elde eder. Zor ve uzun bir yola çıktık. 198 iş günü görev yaptık. Geride kalan 9 ay bize 9 yıl gibi geldi.

Seçimden bugüne 15 bin taraftar üye olmak için başvuruda bulundu. Beşiktaş, büyüklüğüne yakışır bir heyecan yakaladı ve en önemlisi bağımsız bir camia haline geldi. Her Beşiktaşlının görevi armamıza ve ilkelerimize sahip çıkmaktır. Kulübümüzün genç ve kadın üyeler kazanması son derece önemlidir.

Kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atıldı. Bu yolu açan tüzük değişikliği kongresinde oy veren üyelerimizi tarih her zaman hatırlayacaktır. Beşiktaş artık doğru yoldadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Ziyarete kazandığımız kupalarla gittik. Cumhurbaşkanımız bizi çok iyi ağırladı. Beşiktaş, devletine ve milletine sonsuz bir sadakat içindedir ve sonsuza kadar böyle olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza güzel sözleri için çok teşekkür ediyoruz.

Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandık. Takımda kolej havasının geri gelmesi başarıyı getirdi. Hentbolda üç kupa kazandık. Kürek şubemizde başarılar gelmeye başladı. Amatör branşlarımız için icra kurulları oluşturduk. Bu kurullar bize çok destek oluyor.

Beşiktaş’ın emektarlarından Altın Mimir bir ameliyat geçirdi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Beraber çalıştığım yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hüseyin Yücel, kulübün değişiminde yer alan önemli isimlerden birisi. Kulübün en sıkıntılı anında yanımızda oldu. Mete Vardar, hayatını Beşiktaş’la yaşıyor. Vardar, futbol takımımızda kafile sorumluluğu yapıyor. Onur Göçmez, kolunda kartal dövmesi olan ve futbolu çok iyi bilen bir insan. Büyük emekler verdi. Kaan Şakul, on sekiz saatini kulüpte geçiriyor. Beşiktaş’ta adaletin sesi oluyor. Feyyaz Uçar, muazzam işler yapıyor. Işıl Zeybek, gece gündüz Beşiktaş’a emek veriyor. Çağlayan Tuğal, tesislerimizde çok önemli işler yaptı. Ekrem Keçoğlu gece gündüz Beşiktaş için mücadele ediyor. Kadir Kılıç, büyük bir sevdayla kulübümüze hizmet ediyor. Burak Aslan, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. Cüneyt Sezgin, büyük emekler verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Yalçın Ayaydın, Kartal Yuvası’nda önemli işler yaptı. Katkıları için kendisine teşekkür ediyorum.

Büyük emekler veriyoruz. Hepinizin sahip çıkması gereken önemli işler var. Bizim sorumluluğumuz gerçekleri konuşmaktır. Tek doğrumuz Beşiktaş.

42 futbolcuyla yollarımızı ayırdık. Eski yönetim bize acil oyuncu transfer edin diyor ve gece yarısı transfer yapılıyor. Bize maliyeti 5 milyon avrodan fazla. Yollamak için canımız çıktı. Bir başka oyuncu tesislerden kaçıyor. Transferin son günü gönderebildik. Kendi şirketlerinizde bu işleri yapabilir misiniz? Bu sene maaş bütçemiz 42 milyon avro. Transfer komitesindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir mücadele verdik.

Biz hocamızla ara transfer döneminde konuştuk. O dönem yardımcısı gelemediği için gelmekten vazgeçti. Sizler hocamıza sahip çıktınız. Çok kıymetli ve iyi bir insan. Samet hoca sürekli altyapımızdan oyuncu getiriyor. Necip Uysal’a acil şifalar diliyorum.

Güzel bir takım kurduk. Heyecan duyuyoruz. Allah nazardan korusun. Takımdaki uyum çok iyi. Her an takımımızın yanındayız.

Transferleri menajerler değil kendi ekibimiz yaptı. 20 ülkede scout ekibimiz var. Çok ciddi teknolojiler kullanıyoruz. Oyuncunun iyi olması yetmez. Önce karakterli olması lazım. Bu takıma sahip çıkalım. İniş çıkış olur, bunlar normaldir.

Aktif üye sayımız 43 bin 500. 15 bine yakın yeni üyelik başvurusu var. Bu başvurular titizlikle inceleniyor. Üye kartları hazırlanıyor. Yeni üyelerimize güzel bir şekilde kartlarını sunacağız.

Usulsüz üyelikler konusunda evraklarını tamamlayan Beşiktaşlılar gelip başvurdular ve üyeliğe hak kazandılar. Denetim Kurulu bu konuda sıkı çalıştı. Bundan sonra buna geçit verilmeyecek. Bir yönetici sınırsız evrak getirin parasını öderiz demiş. Ben eski kurula boş yere istifa edin demedim. Tüzüğümüzün bize tanıdığı yeni imkanlar doğrultusunda; 4 şehit eşi, 3 gazi, 11 engelli ve 1 kadın olimpik sporcu yeni üyemiz oldu. X kişi 800 kişinin parasını ödemiş. Ödemede torba yazıyor. Beşiktaş’ta benim şu kadar oyum var dönemi bitmiştir.

Devletimiz bize İzmir’de güneş enerjisi santrali kurmak için 123 dönüm arazi tahsis etti. Beykoz’daki araziyi aldık. Yine güneş enerjisi santrali kurmak için Çankırı’da 203 dönüm yer aldık.

BJK-KABATAŞ VAKFI Okulları’ndaki öğrencilerimize sahip çıkacağız. Liseden mezun olan 52 öğrencimizin yüzde 80’i üniversiteye yerleşti. Kalanlar da daha iyi bölümlere yerleşmek için seneye bir kez daha sınava girecek.

KPMG raporunun bir örneğini divana teslim ettim. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan denetçiler kulüpte görev yapıyor. Ne olduğu ortaya çıkacak. Beşiktaş’ın devletten saklayacağı bir şey yoktur.

1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri, 3 milyon dolara yapılmış. Belediye oradaki kiracıyı tahliye etti. Mallarımız ortada yok. İhtarname yolladık, firma ortada yok. Kim imzaladı bu sözleşmeyi ortaya çıksınlar. Beşiktaş’ın mallarını kim talan ediyor görün. Bunları yapanlar kongre üyesi. Malınıza sahip çıkın.

Statta konser düzenlemek için sözleşme yapılmış. 1.5 milyon dolara kiraya verilmiş. Sahanın maliyeti zaten 1.5 milyon dolar. Kendi alacaklarını dağıtmışlar. Firma kulübe borcunu hala ödemedi.

Akaretler’de deprem güçlendirmesi yapılacak. Bu projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Carrefour’a yer kiralamışız. 700 bin lira kira ödüyor. 415 bin lirasını aidat olarak ödüyoruz. Beşiktaş’a 285 bin lira kalıyor. Bağımsız bir kuruluşa hazırlattığımız rapora göre almamız gereken kira bedeli 1.5 milyon lira.

Gece kulübü olarak kullanılan alan için tahliye kararı çıktı. 4 milyon borçları var. Biz her türlü riski alıyoruz. İnsanlar rahatsız oluyor.

Akatlar için sözleşme imzalayan yönetim kurulu üyelerine soruyorum. Kendi şirketiniz için bu imzayı atar mısınız? Buradan alınması gereken kira 7 milyon lira. Buraya 90 bin lira ödüyorlar. Çekleri de alıp dağıtmışlar.

Benzin istasyonundan aldığımız kira 200 bin lira. Raporda tespit edilen rakam 1 milyon 800 bin lira. Yaklaşımları şu an iyi. Beşiktaş’ın menfaatine göre kiramızı alacağız.

Acıbadem’de ekim ayı yeniden zam ayı. Şu anda pazarlık yapıyoruz. Ortak bir noktada buluşmaya çalışacağız.

Fulya’daki bina bizim. Süleyman Seba’dan bize miras. Çatıdaki yazı silindi. Buranın aylık kirası 97 bin dolar. Almamız gereken kira 262 bin dolar. Tam dokuz aydır kira alamıyoruz. 46 milyon lira alacağımız var. Tahliye için mahkemeye verdik. Binada bize tabela astırmamak için zor kullanıyorlar. Bizi önceki başkanlarla karıştırmayın. Beşiktaş’ın menfaati için her türlü hakkımızı ararız. İçişleri ve Adalet bakanlıklarına sesleniyorum. Beşiktaş’ın hakkının teslim edilmesi lazım.

Beşiktaş’ın mallarına ve haklarına çökenlerine sesleniyorum. Beşiktaş’tan elinizi çekin. Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamayacak demiştim, parmak sallayan gitti. Beşiktaş’ın mallarına kimse çökemeyecek.

Beşiktaş’ı her zaman destekleyin. Beşiktaş’ı desteklemekten yorulmayın. Beşiktaş’ın gündemini başkalarının belirlemesine izin vermeyin. Atatürk’ün şu sözünü ifade etmek istiyorum: “Bir ulus, birbirine sımsıkı bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez”. Yolumuz açık, şansımız bol olsun. Allah, Beşiktaş’ı nazarlardan korusun.”

Genel Sekreterimiz M. Kaan Şakul, Divan Kurulu Toplantısı’ndaki konuşmasında şunları ifade etti:

“Geçen sezon federasyona bildirilen 30 futbolcudan 16’sı şu anda aramızda yok. Bu yıl federasyona 28 oyuncu bildirdik. 28 oyuncunun 5’i altyapımızdan yetişti. Bunu yapabilen tek takımız. 40’tan fazla transfer işlemi gerçekleştirdik. Geçen sezonki maaş bütçesi 35 milyon avroydu. Bu sezonun maaş bütçesi 42 milyon avro. Bu kadar kapsamlı bir dönüşümü bütçeyi 7 milyon avro artırarak yaptık.

Eski dönem transferleri ve CAS cezaları için 12.6 milyon avro ödeme yaptık. Geldiğimizden bu yana ödediğimiz vergi ve SSK borçları 40.4 milyon avro.

Her yıl 1.5 milyar lira faiz ödememiz gerekiyor. Bankalarla yapılan anlaşmanın sabit faizle yapılması lazımdı. Biz olsaydık değişken faize imza atmazdık. Bu kredi anlaşmasından bir an evvel kurtulmalıyız.

12 yıldır yapılamayan sermaye artırımını yaptık. Ödenmiş sermayemiz 1.2 milyar lira oldu. Kayıtlı sermayemizi 6 milyar liraya yükseltmek için SPK onay verdi.

Beşiktaş Dijital APP’i hazırlıyoruz. Mali genel kuruldan önce lansmanını yapmayı planlıyoruz. Bu proje için bir fon kurduk. Bu fon, Beşiktaş Dijital isimli bir şirket kurdu. Bu APP’ı ayrı bir şirketle yöneteceğiz. Kulüp siyasetinden etkilenilmesin diye böyle bir yapı kurduk. Yatırım yapmak isteyen Beşiktaşlılara kapımız açık. Buradan önemli bir gelir elde edeceğiz.

Kartal Yuvası’nda mağaza sayımızı artırmadık. Toplam satışta yüzde 30 artış var. Ciromuz 580 milyon liraya ulaştı. Ciroda yüzde 142’lik artış söz konusu. Kartal Yuvası’nın karlılığı gayet iyi seviyede. Forma satışında 400 bine ulaşmayı hedefliyoruz.

Sponsorluk gelirlerimizi 30.7 milyon avroya yükselttik. Hedefimiz bu rakamı 40 milyon avronun üzerine çıkartmak. Bilet fiyatlarını makul seviyede artırdık. Bilet gelirinde 34.5 milyon avroya ulaşacağız. Bu tarihi bir rekordur. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

Oyuncularla gayriresmi maaş anlaşmamız yoktur. Biz; federasyonu, UEFA’yı ve devletimizi aldatmayız. Belki biraz gecikir ama vergimizi öderiz. Beşiktaş, kayıt dışı ve yasa dışı giderleri saklamak için kendi taraftarını kazıklamaz. Ne olduğu belli olmayan firmalarla anlaşmalar yapmayız. Beşiktaş, saygın firmalarla gerçek anlaşmalar imzalar. Beşiktaş değerler manzumesidir. Biz, bize kalan mirasın kıymetini iyi biliriz. Şerefimizle oynar, hakkımızla kazanırız.”

Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Çağlayan Tuğal, tesislerimizde yürütülen faaliyetler hakkında Divan Kurulu Üyelerimize bilgilendirmede bulundu:

“Göreve geldikten sonra ilk iki ay nerede eksik var onları tespit ettik. Bir iş programı hazırladık.

Tüpraş Stadyumu’nun çatısını 75 günde yeniledik. Çok zor bir işti. Başardığımız için mutluyum. Yeni çatımızın malzemesi eskisine oranla akustik olarak daha iyi. Malzeme aldığımız firmadan 15 yıllık garanti aldık.

Stadımızın zeminiyle ilgili üç yıl bir şey yapılmamış. Şu anda Türkiye’deki en iyi saha zemini bize ait. Her yıl çimlerin yenilenmesi gerekiyor. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki antrenman sahalarının hali de kötüydü. Zemin sertti ve aynı standartlarda değildi. Şu anda tüm sahalarımızın standardı aynı. Tesisimizin yaşam alanlarında iyileştirmeler yaptık. Soğuk hava deposu inşa ettik. Onur Göçmez’in katkılarıyla spor salonumuzu yeniledik.

Tüpraş Stadyumu’nda saha aydınlatma sistemini 20 Ekim’e kadar yenileyeceğiz. LED aydınlatması sayesinde enerji harcamasını yarı yarıya düşüreceğiz. Üç yıl içinde bu yatırım kendi kendini amorti edecek. Ayrıca müzikle senkron olan aydınlatma sistemini hayata geçireceğiz.

BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’ndeki ışıklandırma yetersizdi. Aydınlatma sistemini yeniledik. Ümraniye’den çıkan spor salonu malzemelerini diğer tesislerimize dağıttık. Fulya’da 27 sporcumuzun yaşayabileceği bir bina yapıyoruz. Üçer kişilik odalar olacak.

BJK Şan Ökten Tesisleri’nde 650 çocuğa hizmet verecek spor okulu yapacağız. Tüm projeleri bitti. Ekim ayında bu projenin temelini atacağız.”

Raporların görüşülmesinin ardından yeniden kürsüye gelen Başkanımız Hasan Arat, şunları söyledi:

“Saygın sponsorlarımız var, onlara teşekkür ediyoruz. Seyit Ateş, 27 öğrencimizi okutuyor, ona da teşekkür ediyorum. Nevzat Demir’e çok teşekkür ediyorum. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çalışanlar bizim baş tacımız. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Beşiktaş’ın emekçilerine teşekkür ediyorum.

Denetim Kurulu önemli bir hamle yapmıştır. Bir sistem kuruyorlar. Bu sistemi kurarken enflasyon muhasebesi tekniği çok yeni bir teknik. Denetim Kurulu’na şeffaf şekilde bilgi veriyoruz. Kulüpte herkesin kapısı açık. Her türlü bilgi ve belgeyi paylaşıyoruz.

Yük çok büyük. Ben konuştuktan sonra tehdit mesajları yolluyorlar. Ben başkan olarak kimseye pabuç bırakmam.

Biz kimsenin adamı değiliz. Beşiktaş’tan başka kimseyi tanımayız. Araya birilerini sokuyorlar. Bize sökmez.

Web sitesi yapılıyor. Dijital APP ile paralel zamanda çıkacak. Beşiktaş TV için Naci Topçuoğlu bağış yaptı. Biz yayına dijital APP ile gireceğiz. İstesek yayına başlardık. Topçuoğlu’na teşekkür ediyorum.

En son Şevket Belgin daire bağışlamıştı. Ondan sonra ilk daire bağışı Önder Yiğit’ten geldi. Bu bağış çok kıymetlidir. Kendisine teşekkür ediyorum.

Türkiye Kupası, Beşiktaş’ın havasını değiştirmiştir. Lugano’yu elememiz güzel bir gelir kaynağı oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde güzel takımlarla eşleştik. İyi bir takım kurduk. Yönetim olarak takımın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hocanın talebi dışında oyuncu almadık.

Jimnastik takımımızda olimpiyata gitme ihtimali olan sporcumuz var.

Forma satışında 180 bine geldik. Kartal Yuvası’nda ürün yetiştiremiyoruz. Cemil Kent güzel çalışıyor. Pazarlama ekibimiz iyi işler yapıyor.

Hiçbir hakem bizim formamızı giyemez. Bizim kimseye ihtiyacımız yok.

Hasan Arat gelirse bizi kulübe sokmaz diyorlardı. Şimdi o insanlar içeri giremiyor. Üye ticareti bitti. Tahsilat yapamıyorlar. Artık bize gerek yok. Denetim Kurulu burada. Beşiktaş’ın gençleri burada.

Trabzonspor deplasmanına seyircisiz gitmek zorunda kaldık. Valiliğin aldığı bir karardı. Bu hiç iyi olmadı. Trabzonspor başkanı da bizi davet etti ve iyi davrandı. UEFA, Ajax’ı reddetti, Beşiktaş’a bilet vereceksiniz dedi. Bizim taraftarımız kendi vatanında maç izleyemedi. Böyle olunca daha fazla kamplaşma oluyor.

Beşiktaş’ın en önemli sıkıntısı faiz ödemesidir. 40 milyon avro faiz ödüyoruz. Borçları ödemek için çok çalışıyoruz. Mala mülke dokunmadan işleri yürütmeyi çalışıyoruz. Bize gelen paranın yarısı anında gidiyor.

Beşiktaş başkanı ve yönetimi kimseye dargın olmaz. Alnı açık olan herkes buraya gelir.

Anıtkabir ziyareti bizim sözümüzdü. Hayatta yaşadığım en gururlu gündür. Çok mutlu olduk. Kocatepe’ye giden ilk kulüp başkanı benim. İnönü’yü unutmayın. İnönü Stadı’nın adı oradan gelmektedir. Yeni nesle bu isimleri öğretmemiz lazım.

Kiptaş ile iş birliği anlaşması imzalayacağız. Tesislerimizin ve yeni inşaatların bakım restorasyon, dekorasyon ve tadilat süreçlerinde destek alacağız. Bu süreçte kasamızdan bir lira çıkmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kiptaş Genel Müdürü Kongre Üyemiz Ali Kurt’a teşekkür ederim.

Yolu cesaret olanın yolu aydınlık olur. Her şeyi sizinle paylaşmak istedik. Görev yapan arkadaşlarım bu işi gönüllü yapıyor. Kimsenin hiçbir menfaati yok. Beşiktaşlıların sevgisini hissediyoruz.”

Başkanımız Hasan Arat, Divan Kurulu üyeliğine hak kazanan eski bakanlardan Bahattin Şeker’e mazbatasını ve Kulübümüze dört daire bağışlayan Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Önder Yiğit’e plaket takdim etti.