HABERLER

12.09.2024

GÜNCEL HABERLER

Eski Teknik Direktörlerimizden Merhum Christoph Daum İçin Almanya’da Tören Düzenlendi

25 Ağustos 2024 tarihinde vefat eden eski teknik direktörlerimizden Christoph Daum için Almanya Köln RheinEnergie Stadyumu’nda bir anma töreni gerçekleştirildi. Törene kulübümüzü temsilen Genel Sekreterimiz M. Kaan Şakul katıldı.

Beyefendi ve sempatik kişiliğiyle ülkemizde her renkten futbolseverin sevgisini ve saygısını kazanan Daum için düzenlenen törende bir konuşma yapan M. Kaan Şakul şunları söyledi:

“Futbola olan sevgisi, insanlara olan sevgisiyle eşleşen bir adamdı. Onu her zaman öyle hatırlayacağız. Beşiktaş, Daum’un Almanya dışında çalıştırdığı ilk takımdı. Beşiktaş zor zamanlardan geçiyordu. İlk iki sezonunda üç kupa kazandı, harika bir başarıydı. Kulübümüze ve taraftarlarımıza taze kan getirdi. Kazandığı kupalar, onu mirası olarak her zaman müzemizde olacak. Daum, iki millet arasında bir köprüydü. Türk halkının çoğunluğunun sevgisini kazandı. Birçok insanın kalbine dokundu. Hem saha içinde hem de saha dışında harika biriydi. Sporun iyilik için birleştirici gücüne hep inandı. Türk futboluna ve Beşiktaş’a yaptığı katkılar her zaman kalbimizde yaşayacak.”

Kulübümüzde 1993-96 ve 2000-02 yılları arasında teknik direktörlük görevinde bulunan Christoph Daum, Beşiktaşımızın 1993-94 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası ile 1994-95 sezonunda kazandığı lig şampiyonluğunun mimarı olmuştu.

Merhum Christoph Daum'a Beşiktaşımıza yaşattığı başarılar ve Türk futboluna yaptığı katkılar için minnet duyuyor, bir kez daha başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.