HABERLER

11.09.2024

FUTBOL

Gabriel Paulista: ‘Tecrübelerimi genç oyunculara ve takıma aktardığım için çok mutluyum’

Futbolcumuz Gabriel Paulista, Trabzonspor maçı hazırlıkları öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

“Yıllardan beri sahip olduğum tecrübeyi ve liderlik özelliğimi buradaki genç oyunculara, takıma aktardığım için çok mutluyum. Benim oyun karakterimde de bu var. Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. Buna da devam etmek zorundayız. Bunun için tüm şartlar müsait.

Buradaki ligin oynadığım diğer liglerden farklı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü çok zor ve rekabetçi bir lig. Fiziksel güce dayalı bir lig. Özellikle deplasman maçlarının zor olacağını tahmin ediyorum. Zor deplasman maçı da oynadık. Bizim takımımız da olabildiğine tecrübeli ve iyi bir takım. Tecrübeli bir hocaya sahibiz. Kaliteli bir takımız. Bu iyi başlangıcımızı bu zor ligde sürdüreceğimizden eminim. Adaptasyon sürecini atlattığımı ve daha da iyiye gideceğimi düşünüyorum.

Milli ara bizim için iyi oldu, dinlendik. Trabzonspor maçına iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim. Trabzonspor maçı zor bir karşılaşma olacak bunun bilincindeyiz. Hoca değiştiren ekiplerde oyuncular hep iyi reaksiyon verirler. Trabzonspor deplasmanı her zaman zor bir deplasman. Ancak biz tüm enerjimizi bu maça verdik. Adım adım ilerleyen bir mantaliteye sahibiz. İlk etap olarak milli maç arasına kadar ki zamanı çok iyi geçirdik. Diğer milli araya kadar olan süreye de ikinci etap olarak bakabiliriz. Aynı şekilde çok iyi hazırlandığımızı ve odaklandığımızı söyleyebilirim.

Süper Lig’de iyi oyuncular, iyi forvetler var. Bu transfer döneminde de iyi oyuncular geldi. Ancak kollektif bakmak gerekiyor. Her takım içerisinde bulunan iyi forvetlerle mücadele etmek zorundayız. Yüzde yüz konsantrasyonla takım olarak ben de bir stoper olarak onlarla mücadele etmem gerekiyor. Zor maçlar olacak. Büyük takımlarda iyi oyuncular var. Biz de dahil. Ancak futbolun doğasında var. Yüzde yüz mücadele etmek zorundayız.

Beşiktaş çok iyi oyunculara sahip köklü bir takım. Milli araların ritim düşüklüğüne sebep olacağını düşünmüyorum. Çok iyi başladık. Başladığımız gibi devam ettirmek zorundayız. Az hata yapan bir takımız. Daha az hata yapıp iyi oyun oynamak zorundayız. Beşiktaş’a yakışan, kupalar kazanan o kimliğini kazandığımızı söyleyebilirim. Böyle de devam etmek zorundayız.

Her ligin oyun anlayışı, her ligin hakem yönetimi farklı oluyor. Sadece İngiltere, İspanya’da değil Brezilya’da da top oynadım. Şimdi Türkiye’deyim. Bu ligleri kıyaslayacak tecrübeye sahibim. Şunu söyleyebilirim. İngiltere’de hakemler oyun oynanmasına daha çok izin veriyor, daha az oyunu durduruyor. La Liga’da biraz daha çok oyun durdurulur. Hakemler daha çok müdahale ediyorlar. Türkiye biraz La Liga’ya benziyor diyebilirim. Hakemler oyunu çok fazla durduruyor. Ancak saygı duymak zorundayız hakemlerin kararına. Oyuncular da işini yapıyor onlar da işini yapıyor. Art niyetli olduklarını asla söylemiyorum. Gözlemim bu yönde.

Aslında her takımın iyi olduğunu her maçın da zor olduğunu söyleyebilirim. Bir takımın özelinde konuşmak yanlış olabilir. Günümüz futbolunda her takım çok büyük ve çok iyi oyunculara sahip. Örneğin ben Ajax ile Valencia’da oynarken deplasmanda çok müthiş bir stadyumda Ajax’a karşı çok iyi bir maç çıkarmıştık. Athletic Club zaten yedi sene boyunca sürekli mücadele ettiğim bir takım. Teknik ve fiziksel olarak iyi bir takım. UEFA Avrupa Ligi’nde bütün rakiplerimiz zorlu. Bu verdiğim örnekler bildiğim içindi. Diğer rakipler de çok iyi takımlar. Ancak biz kendi işimize bakacağız. Nereye gidebiliyorsak en iyi noktaya gitmek zorundayız. Zor maçların bilincinde olarak devam etmek zorundayız. Kazanmayı herkes ister. UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmak büyük ve müthiş bir başarı olur. Biz şu an adım adım bakıyoruz. Rakiplerimizin arasından sıyrılıp bir sonraki aşamaya gelmek ve sonrasında gidebileceğimiz en iyi yere kadar gitmek istiyoruz.

Çok fazla seyahat olacak. Bu futbolun içinde olan bir şey. Biz buna adapte olmak zorundayız. Kolay olacağını kimse söylemiyor. UEFA Avrupa Ligi’nde bu sene daha çok maç var. Daha çok gidip geleceğiz. Döneceğiz, dinleneceğiz ve başka bir maç oynayacağız. Zorlu olacak bunun bilincindeyiz. İyi bir takım olduğumuzu ve gücümüzü göstermek zorundayız.”